Anel Elektrik halka arzdan 84,8 milyon TL gelir elde etti

Türkiye'nin ve körfez bölgesinin elektrik ve mekanik taahhüt alanındaki en büyük şirketlerinden Anel Elektrik'in hisseleri İMKB Ulusal Pazar'da 'ANELE

  Türkiye ' nin ve körfez bölgesinin elektrik ve mekanik taahhüt alanındaki en büyük şirketlerinden Anel Elektrik ' in hisseleri İMKB Ulusal Pazar ' da ' ANELE ' kodu ile işlem görmeye başladı . Halka arzla birlikte Anel Elektrik 84 , 8 milyon TL gelir elde etti . Halka arz geliri körfez bölgesinde büyümenin finansmanında ve güneş enerjisi yatırımlarında değerlendirilecek .

Anel Elektrik ' in ilk seansı için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ' nda düzenlenen törene İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan , ANEL Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel ile Anel ve DenizYatırım yöneticileri katıldı . Buradaki törende konuşan Çelikel , " İlk günden itibaren karşılaştığımız yüksek talepten oldukça mutluyuz . Anel olarak şeffaf , sürdürülebilir ve kalıcı olmak için halka açıldık . " " dedi .

Anel Elektrik ' in borsada işlem gören ' ilk ' elektrik mekanik taahhüt şirketi olduğunu belirten Rıdvan Çelikel , " İlk defa likidite işlemleri uygulayan şirket olacağız ve bunu da Deniz Yatırım şeffaf bir şekilde yürütecek . Bize ilgi gösteren tüm yatırımcılarımıza ve halka arzımızı başarıyla yürüten Deniz Yatırım ve Ekspres Yatırım ' a teşekkür ederiz . " ifadelerini kullandı .

Yurtiçi ve yurtdışından 204 milyon TL talep toplandı

Anel Elektrik ' in , DenizYatırım Menkul Kıymetler AŞ liderliğinde gerçekleşen halka arzında satışa sunulan 16 milyon adet paya karşılık yurtiçi ve yurtdışından toplam 37 , 1 milyon adet talep toplandı . Belirlenen fiyat ve üzerinden yurtiçi ve yurtdışından 204 milyon TL ' lik talep geldi . Bu şekilde 2010 yılında halka arz edilen şirketler arasında 2 , 3 kat ile en yüksek talep/arz oranına ulaşıldı . Anel Elektrik 5 , 30 TL baz fiyatla ve 247 milyon TL piyasa değeri ile işlemlere başladı .

Halka arzın yüzde 67 ' si yurt içi bireysel yatırımcılara , yüzde 3 ' ü yurtiçi kurumsal yatırımcılara , yüzde 30 ' u ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara satıldı . Halka arz sonuçlarına göre yurt içinden 6 bin 246 , yurt dışından 19 olmak üzere toplam 6 bin 265 yatırımcıya satış gerçekleştirildi . 5 , 00-6 , 00 TL fiyat aralığında talep toplanan halka arzda kesin satış fiyatı 5 , 30 TL olarak belirlendi .