Özalp'taki Patlamayla İlgili İnceleme

Van'ın Özalp ilçesinde geçen ay Orgeneral Mustafa Muğlalı kışlası yakınında meydana gelen ve 1 çocuğun ölümüne, 5 çocuğun da yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili TBMM İnsan Hakları Kurulu'ndan görevlendirilin 2 müfettiş incelemelerde bulundu

  Van ' ın Özalp ilçesinde geçen ay Orgeneral Mustafa Muğlalı kışlası yakınında meydana gelen ve 1 çocuğun ölümüne , 5 çocuğun da yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili TBMM İnsan Hakları Kurulu ' ndan görevlendirilin 2 müfettiş incelemelerde bulundu .
İlçeye gelen Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik ve Adalet Bakanlığı Müfettişi Mecit Gürsoy , ilk olarak Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş ' la görüştü . Daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz ve ardından Belediye Başkanı Murat Durmaz ile görüşen müfettişler , patlamada yaralanan ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilen yaralı çocuklar Doğukan Meşe , Yunus Yaman ve Rıdvan Coşan ' ı evlerinde ziyaret ettiler . Müfettişler , daha sonra olayın meydana geldiği kışla yakınındaki tel örgüleri yanında incelemelerde bulundular . Müfettişler , daha sonra 2 . Hudut Tabur Komutanlığı ' na geçerek askeri yetkililerden bilgi aldılar ve Devlet Hastanesi ' nde olay günü görev yapan personeli de dinlediler . Daha sonra Özalp ' tan ayrılan müfettişlerin hazırlayacakları raporu TBMM İnsan Hakları Kurulu ' na sunacakları öğrenildi .