Olimpiyatlara, Tarlada 7 Kiloluk Taşlarla Hazırlanıyor

-OLİMPİYATLARA, TARLADA 7 KİLOLUK TAŞLARLA HAZIRLANIYOR -KAHRAMANMARAŞLI GÖRME ENGELLİ MİLLİ SPORCU ÇAKMAK, TARLADA TAŞLA GÜLLE ÇALIŞARAK 2012 LONDRA

  -OLİMPİYATLARA , TARLADA 7 KİLOLUK TAŞLARLA HAZIRLANIYOR
-KAHRAMANMARAŞLI GÖRME ENGELLİ MİLLİ SPORCU ÇAKMAK , TARLADA TAŞLA
GÜLLE ÇALIŞARAK 2012 LONDRA PARALİMPİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLANIYOR
-ÇAKMAK : ' TARLADA ÇALIŞMAK BENİ GÜCENDİRMİYOR . ASIL ÖNEMLİ OLAN
BAŞARIYI YAKALAMAK . NEREDE NASIL ÇALIŞIRSANIZ ÇALIŞIN ÖNEMLİ OLAN
TÜRK BAYRAĞI ' NI GÖNDERE ÇEKTİREBİLMEK '

( FOTOĞRAFLI )

KAHRAMANMARAŞ ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - Ahmet Caner Baysal - Kahramanmaraşlı görme engelli milli sporcu Mustafa Çakmak , evinin önündeki tarlada 7 kiloluk taşla gülle atma çalışması yaparak , 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatlarına hazırlanıyor .
5 yıl önce başladığı gülle atma branşında 4 Türkiye şampiyonluğu , 6 Türkiye ikinciliği , 4 Türkiye üçüncülüğü ve 1 kez Avrupa Üçüncülüğü elde eden Mustafa Çakmak ' ın hedefi , 2012 yılında İngiltere ' de düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları ' nda İstiklal Marşı ' nı söyleterek altın madalya kazanmak .
Kahramanmaraş ' ın Türkoğlu ilçesi Beyoğlu beldesinde Döndü-Cemal Çakmak çiftinin 5 çocuğundan biri olan 25 yaşındaki Mustafa Çakmak ' ın ablası da kendisi gibi görme engelli .
2004 yılında Kahramanmaraş Lisesi ' nde öğrenim görürken beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle gülle atma sporuna başlayan Mustafa Çakmak , aynı yıl Konya ' da yapılan Türkiye Şampiyonası ' nda 7 metre 60 santimetre derecesiyle Türkiye birinciliğini elde etti . Milli sporcu , 2005 yılında ise derecesini 7 metre 78 santimetreye çıkartarak yine Türkiye şampiyonluğu madalyasını takarak memleketine döndü .
Babasının trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle yaşadığı psikolojik sorunlardan dolayı 2 yıl spora ara veren Mustafa Çakmak 2008 ' de Denizli ' de 9 metre 28 santimetrelik derecesiyle ile Türkiye şampiyonu olurken , 2009 yılında ise Malatya ' da yapılan şampiyonalarda kendi rekorunu kırdı . Çakmak , aynı yıl Yunanistan ' da yapılan Avrupa Şampiyonası ' nda üçüncü olmayı başardı .

-TARLADA ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYOR-

Ankara ' da tanıştığı kendisi gibi görme engelli olan Gülcan Çakmak ile evlenen ve bir kız çocuğu sahibi olan milli sporcu Mustafa Çakmak , şimdi Beyoğlu beldesindeki evlerinin hemen yanında bulunan tarlada hazırlıklarını sürdürüyor .
Kendi gibi görme engelli arkadaşlarına örnek olacak başarılar elde eden Çakmak , günde 3 saat çalışarak 7 kilo ağırlığındaki taşı her gün biraz daha uzağa atarak 26 Haziran ' da Tunus ' da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında da derece bekliyor .

-MAHALLENİN ÇOCUKLARI DERECESİNİ ÖLÇÜYOR-

Asıl amacının Londra ' da yapılacak olan Paralimpik Olimpiyatları olduğunu kaydeden Mustafa Çakmak , AA muhabirine yaptığı açıklamada , ' Tarlada çalışmak beni gücendirmiyor . Asıl önemli olan başarıyı yakalamak . Nerede nasıl çalışırsanız çalışın önemli olan Türk Bayrağı ' nı göndere çektirebilmek ' dedi .
Tarlada hem gülle attığını hem de kondisyon çalıştığını anlatan Çakmak , şöyle konuştu :
' En büyük destekçim komşularım ve mahallenin çocukları oluyor . Öyle ki her attığım güllede mahalledeki çocuklar ellerindeki metre ile benim yaptığım dereceyi ölçerek bana söylüyorlar ve gülleyi her ileriye atmam da alkışlarla beni kamçılıyorlar . Gerçekten bu da bana büyük moral veriyor . '
Bu sporu yapmasında en büyük desteği kendisi gibi görme engelli eşi Gülcan Çakmak ' tan aldığını söyleyen milli sporcu Çakmak , ' Eşim dünyanın en anlayışlı insanıdır . İkimiz de görme engelliyiz fakat hayata dört elle sarılıyoruz ' diye konuştu .
Güllenin yanı sıra diskte çalıştığını söyleyen milli sporcu Mustafa Çakmak , diskte henüz resmi yarışmalara katılmadığını ancak antrenmanlarda elde ettiği sonuçlarla derece beklediğini sözlerine ekledi .
( CNR-YÜC-MRT-SS )

15 . 06 . 2010 10 : 23 : 02