Mozambikli öğrencilere Sivasspor forması hediye edildi

Türkçe Olimpiyatlarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Mozambikli iki öğrenci, bugün Sivasspor tesislerini ziyaret etti. Öğrencilere Sivasspor forması

  Türkçe Olimpiyatlarına katılmak üzere Türkiye ' ye gelen Mozambikli iki öğrenci , bugün Sivasspor tesislerini ziyaret etti . Öğrencilere Sivasspor forması ve kaşkol hediye edildi .

Mozambik ' teki Türk Koleji ' nde okuyan ve bir önceki sene yapılan Türkçe Olimpiyatları ' nda ' Sivasın Yollarına ' türküsünü seslendiren Bangaiana Jose ile Nilza Masia , Sivas ' ta bazı etkinliklere katıldı . Bangaiana Jose ile Nilza Masia , Sivasspor Tesisleri ' ni de gezerek yöneticilerle sohbet etti . Jose ve Masia ' yi Sivasspor Kulübü Genel Müdürü Cafer Kaplan ve Kulüp Müdürü Nihat Karaman ağırladı . Kaplan ve Karaman , her iki öğrenciye de Sivasspor forması ve kaşkol hediye etti .

Olimpiyatlarda ' Sivas ' ın yollarına ' türküsünü seslendiren Bangaiana Jose , yöneticilerin isteği üzerine bu türküyü bir de kulüpte okudu . Türkiye ' yi ve Sivas ' ı ikinci vatanı olarak gördüğünü söyleyen Jose , Sivasspor takımını çok sevdiğini ve bu nedenle Sivasspor ' u tuttuğunu ifade etti . Jose , Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile tanışmak istediğini de sözlerine ekledi . Bu istek üzerine İstanbul ' da olan Başkan Otyakmaz ile telefonda görüşen Kulüp Müdürü Karaman , Jose ' nin talebini iletti . Başkan Otyakmaz da yarın İstanbul ' a dönecek olan öğrencileri ağırlamak için randevu verdi . Ziyarette Nilza Masia de iki farklı fıkra anlatarak herkesi güldürdü . Kulüp yöneticileriyle hatıra fotoğraf çektiren Mozambikli öğrenciler , daha sonra tesisleri gezerek kulüpten ayrıldı .