Jandarma Teşkilkatı'nın 171. Kuruluş Yıldönümü Kayseri'de Kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü Kayseri'de düzenlenen bir etkinlik ile kutlandı.

Jandarma Teşkilkatı'nın 171. Kuruluş Yıldönümü Kayseri'de Kutlandı
Jandarma Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen kutlama törenlerinde Jandarma birimlerince hazırlanan gösterileri izleyen Vali Mevlüt Bilici burada yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir gücü konumundaki Jandarma Teşkilatı'nın sorumluluk alanının büyüklüğüne karşın kurulduğu günden bu yana üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğini ifade etti. Bilici, "Jandarma Teşkilatı'nın, bölücü ve yıkıcı eylemlere karşı bölünmez bütünlüğümüzün korunması, toplumun huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması için her yerde ve her koşulda gösterdiği çabalarla halkımızın takdirini kazanmıştır.
Jandarma Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevleri sırasında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Tüm Jandarma Teşkilatı görevlilerine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen voleybol ve futbol turnuvasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Mevlüt Bilici ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgneral Murat Kırkaya verdi. Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan stantlar davetliler tarafından gezildi.
Jandarma Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü etkinliklerine Vali Mevlüt Bilici'nin yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Mermerkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Vali Yardımcıları Kasım Fikret Dayıoğlu, Fahri Oluk, Davut Haner, Mehmet Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu Kaymakamları, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen etkinlikler sonunda törene katılan misafirlere geleneksel jandarma yemeği ikram edildi.