Antalya Kaçak İşçi Cenneti Antalya

-ANTALYA KAÇAK İŞÇİ CENNETİ ANTALYA (A.A) - 15.06.2010 - ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ TEFTİŞ KURULU ANTALYA GRUP BAŞKANLIĞINCA YAPILAN TUR

  -ANTALYA KAÇAK İŞÇİ CENNETİ

ANTALYA ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Antalya Grup Başkanlığınca yapılan turizm sektörü incelemesinde , Antalya ' da 30 binden fazla kaçak yabancı çalıştığı belirlendi .
İş Müfettişi Ali İhsan Öztürk , gazetecilere yaptığı açıklamada , Antalya ' da turizm sektöründe en büyük sorunlardan birinin kaçak çalışan yabancılar olduğunu söyledi . Geçen yıl Antalya ' da 29 bin yabancıya oturma izni , 3300 yabancıya da çalışma izni verildiğini kaydeden Öztürk , pasaport süreleriyle vize sürelerini geçirmiş olanlarla birlikte Antalya ' da 30 binden fazla kaçak yabancının çalıştığını bildirdi . Kaçak yabancı işçilerin ülke ekonomisine büyük kayıplar verdiğini belirten Öztürk , şöyle konuştu :
' Geçen yıl Türkiye genelinde 9000 yabancıya çalışma izni verilmiş . Bunun sadece 3300 ' ü Antalya ' da turizm sektöründe çalışıyor . Turizm sektöründe çalışma izni verilen yabancı uyruklular genel olarak otellerin animasyon gruplarında , otel hizmetlerinde , sauna ve hamamlar ile SPA hizmetlerinde çalışıyor . Türk geleneklerine göre , hamam ve saunalarda kadınların çalışmaması nedeniyle turizm sektörü bu boşluğu da yabancılarla dolduruyor . Antalya ' da 30 binden fazla kaçak yabancı çalışıyor . '

-SAUNA VE HAMAMLARDA ÇALIŞIYORLAR-

Otel işletmelerinin otellerdeki sauna ve hamamlar ile SPA hizmetlerinde görev yapacak yabancıları Türkiye ' de çalıştırmak için hiçbir masraftan kaçınmadığını ifade eden Öztürk , ' Bazı işletmeler Endonezya ' dan eleman getirmek için hiçbir masraftan kaçınmıyor . Çünkü sektör buna zorluyor . Çocuk ve hasta bakıcı olarak çalışanların sayısı da bir hayli var ' dedi .
Antalya ' da geçen yıl yabancı çalıştırılan 177 iş yerinde yapılan denetimlerde , 214 ' ü kadın olmak üzere 359 yabancının yasal , 178 ' i kadın olmak üzere 285 yabancının kaçak çalıştığının belirlendiğini bildiren Öztürk , kaçak yabancı çalıştıran iş yerlerine toplam 152 bin 380 TL idari para cezası verildiğini kaydetti .

15 . 06 . 2010 13 : 28 : 49