Antakya'da 5 bin 400 dönüm alan OSB'ye bağlanacak

Antakya Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak için bekleyen 62 yatırımcıya yer tahsis imkanı sağlayacak çalışma tamamlandı.

Hatay Valisi M

Antakya Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak için bekleyen 62 yatırımcıya yer tahsis imkanı sağlayacak çalışma tamamlandı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında bir araya gelen Antakya OSB yönetimi, ilgili kurum amirleri, banka amirleri 5 aylık bir çalışma sonsunda Topboğazı mevkiinde Antakya OSB'nin hemen yanında bulunan araziyi masaya yatırdı.

Genişleme alanı düşünülen kamulaştırma alanın 5 bin 400 dönümden oluşuyor. Yaklaşık 25 milyon TL kamulaştırma bedeli bulunan arazi için kamulaştırma bedelinin yarısı Hatay İl Özel İdaresi, ATSO, Antakya Ticaret Borsası, Antakya Belediyesi, Antakya OSB ve Sanayi Bakanlığı kuruluşlarından temin edilecek. Geri kalan finansman ise bankalardan sağlanacak.

Basına kapalı gerçekleştirilecek toplantı öncesinde bir açıklama yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, mevcut OSB'nin bazı bölgelerinde oluşan heyelandan ötürü boş olan arazilere yatırımcıların ilgi göstermediğini ancak şu an 62 yatırımcının fabrika kurmak için yer tahsisi beklediğini hatırlattı.

Lekesiz, "Mevcut OSB'nin hemen hemen her yeri doldu. Bir kaç alanda boş araziler var ancak bu arazilerde heyelanlar yaşandığından yatırımcılar bu alana girmek dahi istemiyor. Bizde 5 aylık bir çalışma sonucunda Antakya-Topboğazı mevkii arasında yer aradık. Bugün mevcut Antakya Organize Sanayi Bölgesinin hemen yanında yola paralel bir alanı ilgili kurum amilerimizle masaya yatırıp,uygun görülmesi halinde buı bölgeyi yatırımcılara açacağız." dedi.

1995 yılında kurulan ve bin 520 dönüm alandan ibaret olan Antakya Organize Sanayi Bölgesinde toplam 58 parsel bulunuyor. 41'i faaliyette olan bu parsellerden halen 9'unda fabrika inşaatı devam ederken 5 tanesinde de tesis çalışmaları sürüyor. Heyelan tehlikesi bulunan 3 arazide yatırımcıların talebi olmaması nedeniyle halen boş duruyor.

Antakya'da özellikle tarım, gıda, kimya, mobilya ve demir çelik sektörlerinde fabrika kurmak için 62 yatırımcı sırada bekliyor. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sıdık Önlen'den alınan bilgiye göre 62 yeni yatırımcı için 2 bin 100 dönüm alana ihtiyaç duyuluyor.

Bu 62 yatırımcının kuracağı işletmelerin Antakya'da faalite girmesiyle maksimum 4 bin 200 kişiye istihdam sağlanacak. 382 milyon TL yatırım tutarı ile yıllık 682 milyon TL ekonomiye katkı sağlanmış olacak.