5. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Bursa'da başladı

İşçi Filmleri Festivali, beşinci kez Bursa'da perdelerini açtı. İstanbul, İzmir ve Ankara'nın ardından Bursa'da perdelerini açan festival, Setbaşı'nda

  İşçi Filmleri Festivali , beşinci kez Bursa ' da perdelerini açtı . İstanbul , İzmir ve Ankara ' nın ardından Bursa ' da perdelerini açan festival , Setbaşı ' ndan başlayan ve Kent Müzesi önüne kadar süren yürüyüşle başladı . Festivale Nilüfer Belediyesi , Nilüfer Kent Konseyi , Disk , Türk-İş , Kesk , TMMOB Bursa Şubesi , Bursa Tabip Odası , Çağdaş Hukukçular Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği destek veriyor .

Gösterimleri ücretsiz ücretsiz olan festivalde bu yıl dünyanın dört bir yanından 74 film yer alıyor . 24 uluslararası filmin 6 ' sı kurmaca uzun metraj , 18 ' i belgesel türünde . Türkiye ' den katılan 50 filmin de 6 ' sı uzun metraj kurmaca , 8 ' i kısa metraj kurmaca , 36 ' sı ise belgesel .

Aki Kaurismaki ' nin işçi filmi üçlemesinden ' Cennetteki Gölgeler ' , Bertolt Brecht ' in ' Kuhle Wampe ' si , dünyadaki özelleştirme uygulamalarının sonuçlarını anlatan Alman sinemacı Florian Opitz ' ten ' Büyük Satış ' , Kıbrıs adasında 1948 ' de Türk ve Rum emekçilerinin ortak 1 Mayıs kutlamalarını ve mücadelelerini anlatan ' Madencilerin Anıları ' , en iyi Fidel Castro filmlerinden Estela Bravo imzalı ' Fidel Anlatılmamış Tarih ' , GDO ' yla ilgili Fransız yapımı ' Monsanto ' nun Gözünden Dünya ' , John Ford ' un klasikleşmiş filmi ' Gazap Üzümleri ' , Bolivya ' daki sendikal mücadeleyi anlatan ' Coca Cola Davası ' , Emir Kusturica ' dan ' Maradona ' ve Japon yönetmen Tokachi Tsuchiya ' dan ' Normal Bir İş Yapmak İstiyorum ' filmleri gösterilecek filmler arasında yeralıyor .

Festivalde bu yıl Tekel direnişine verilen özel önem sebebiyle direnişle ilgili 15 tane film özel gösterimlerle izleyicilere sunuluyor . Başta Tekel filmleri olmak üzere birçok film galasını festivalde yapıyor . Bursa ' daki festival için yürüyüşün ardından Kent Meydanı ' nda açılış düzenlendi . Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , her yıl olduğu gibi bu sene de festivale destek verdiklerini açıkladı . Festival kapsamında bu gece ' Başka dilde aşk ' filmi gösterilecek .