MÜSİAD, lojistik köy için Ankara'ya gidiyor

Erzurum'a kurulacak olan yojistik köy ile ilgili olarak yaşanan askeri arazi sorununun çözümü için MÜSİAD'ın Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla Genelkur

  Erzurum ' a kurulacak olan yojistik köy ile ilgili olarak yaşanan askeri arazi sorununun çözümü için MÜSİAD ' ın Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığı ' nı devreye sokacağı bildirildi .

Ulusal ve uluslararası demiryolu taşımacılığı ve lojistik hizmetlerinde önemli bir yere sahip olan lojistik köylerden 6 ' sının Erzurum ' a kurulması için başlatılan çalışmalar devam ediyor . Aziziye sınırları içerisindeki Organize Sanayi Bölgesi ' ne Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan Lojistik Köy ' ün 6 yıldan bu yana askeri arazi sorunu nedeniyle hayata geçirilemediği belirtildi . MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli , Erzurum ' un sosyo-ekonomik kalkınmasında lokomotif rol oynayacak olan lojistik köyün temellerinin atılması için son aşamaya gelindiğini ifade etti . Güvenli , hava meydan komutanlığı bünyesindeki 60 dönüm arazinin lojistik köye aktarımı için Genelkurmay Başkanlığı ile temasa geçeceklerini dile getirdi . Önümüzdeki günlerde bu amaçla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ' ı ziyaret edeceklerine vurgu yapan Güvenli , " Bu yaz mevsimi içerisinde lojistik köyün temellerinin atılmasını planlıyoruz . Çünkü DDY Genel Müdürü Sayın Süleyman Karaman geçen ay lojistik köyün yapılması planlanan araziyi inceledi . Lojistik köyün yapılacağı alanın küçük bir kısmı askeri alanda kalıyor . Askeri arazinin lojistik alana katılmasının o kadar acelesinin olmadığına karar verildi . Ancak başlanan bir işin sonradan aksamaması için Ulaştırma Bakanımız ' ın aracılığıyla Genelkurmay ' dan söz konusu araziyi yeniden isteyeceğiz . İlgili arazinin devri olmasa bile proje hayata geçirilecek . Çünkü bu proje Erzurum ' u ulusal ve uluslararası demiryolu ve karayolu taşımacığında önemli bir konuma taşıyacak . " diye konuştu .

LOJİSTİK KÖY NEDİR?

Lojistik köy , içerisinde ulusal ve uluslararası taşımacılık , lojistik ve eşyanın dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işletmeciler tarafından gerçekleştirildiği belirli bir alandır . Lojistik köyler , lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili resmi kurumların içinde yer aldığı , her türlü ulaştırma moduna etkin bağlantıları olan , depolama , bakım-onarım , yükleme-boşaltma , elleçleme , tartı , yükleri bölme , birleştirme , paketleme vb . faaliyetlerini gerçekleştirme imkânları olan ve taşıma modları arasında düşük maliyetli , hızlı , güvenli , aktarma alan ve donanımlarına sahip bölgelerdir .