Hiphopçunun varoş klibi rekor kırıyor

Adana'da bir gencin, varoşların yaşamını anlatan hiphop tarzı şarkısına çektiği klip internette izlenme rekorları kırıyor. "Bizik" adlı şarkıyı 30 saniyede yazdığını ve klip çektiğini söyleyen "Fate" lakaplı Fatih Ucum, bu şarkıda Adana tarzı gangsterliği anlatmak istediğini söyledi.

  İnternet yaygınlaştığından buyana bir ç ; ok sanatç ; ı ö ; nce internette ü ; nlenip daha sonra albü ; m ç ; ıkardı . Bunlara en bü ; yü ; k ö ; rnek Aslı adlı pop sanatç ; ısı . Şimdi genç ; ler kendi imkanlarıyla yazdıkları şarkılara yine kendi imkanlarıyla klip ç ; ekerek internet ortamında ü ; nlü ; olmanın yollarını arıyor . Gü ; nü ; mü ; zde internette binlerce klip dolaşıyor . Ancak son 1 aydır Adanalı ' Fate ' lakaplı Fatih Ucum ' un ( 25 ) arkadaşlarıyla birlikte ç ; ektiği ' Bizik ' klipi internette izlenme rekorları kırıyor . İnternette ç ; ok sayıda link verilen klip bu zamana kadar 1 milyon kişi tarafından izlenmiş durumda . Klip hem Google ' de Fate Bizik yazıldığı zaman bir ç ; ok sitede yer alıyor . Hem Youtube ' de hem Facebook ' ta ve bir ç ; ok internet sayfasında bulunuyor . Fate ' nin hayranları da her geç ; en gü ; n artıyor . Hayranları o kadar fazla ki bazıları Fate ' yi taklit etmeye bile başlamış . Fatih Ucum , Bizik şarkısında Adana ' nın merkez Yü ; reğir ilç ; esine bağlı Kiremithane , Yavuzlar ve Sinanpaşa Mahallesi ' ndeki varoşları ve yaşamlarını ç ; arpıcı bir dille anlatıyor . Bu mahallerde yaşayan varoşların nasıl yaşadığını ve bu mahallelerde nasıl olaylar olduğuna dikkat ç ; ekiyor .

Ucum , şarkısında mahalleleri şö ; yle tarif ediyor : ' Adana Kiremithane evet psikopat bu sokaklar . Etrafımda Mü ; slü ; m baba ç ; alan hacı Muratlar . Tipikler kayık burada kollarda faç ; a dö ; vme . Harbi getto da yaşayan varsa oda bizik . Torbacılar , psikopatlar , Conolarda cabası . Artisç ; e dolaşma iner adamın faç ; ası . Tren hattı evet harbi geto burası . Geç ; erken attı popon 3 . 5 arası . İşini hemen ç ; ö ; z git tehlikeli bö ; lge burası . 3 dakika vaktin var arkanda bir gö ; lge . Faç ; a ettin kendini lan hemen kaç ; uzaklaş . Sana yok burada ne ot ne de haşhaş . Herkes şahit oldu evet harbi getto Kiremithane . Kara Silo yanımda ve gü ; ç ; bizde dinamithane . Sokaklara dö ; kü ; lmenin zamanı gelince . Birer birer kaç ; tılar ve bizi bö ; yle gö ; rü ; nce . Ne polisi , ne medyası ne de Anayasa ' sı . Uğramazlar buraya , Kiremithane burası . 10 sokak lambasından 8 ' i patlak . Ö ; yle rahat davranma gelir sana şaplak . Sinanpaşa , Kiremithane Yavuzlar bizik . Korktuğun bu sokaklarda suratlar ç ; izik . Yok burada zengin ve lü ; ks arabalar . Akşam 6 olunca kapanır burada darabalar . Gece geç ; saatte adrenalin yü ; kselir . Sokak kö ; pekleri havlar , torbacılar seslenir . Ateşler yakılır ve ç ; emberler oluşur . Gecenin sessizliğinde Hiphop ' um konuşur . Sokak başlarında evet diz ç ; ö ; kmü ; ş genç ; ler . Ellerde yanan ot ceplerinde neşter . Burada gö ; rdü ; ğü ; n herkes oğlum doğuştan kasap . Sokaklarda dinleniyor Fatefat Hiphop . Psikopatlar arasında yaşam harbiden de zor . Gezemezdim eskiden giyinip ben burada bol . Şimdi herkes kabullendi her kö ; şe başı benim sesim Kara Dino yanımda ve şimdi susun sesi kesin . '

' ADANACA GANGASTERLİĞİ ANLATMAYA Ç ; ALIŞTIM '
Klipi internette izlenme rekoru kıran Fatih Ucum , ç ; ocukluğundan buyana mü ; zikle uğraştığını ve bir şarkı yazarken mutlaka konu belirlediğini ' Bizik ' şarkısını da yazarken varoşları konu aldığını belirterek , ' Ben daha ö ; nce lö ; semili ç ; ocuklara ve engelliler iç ; inde şarkı yazdım . Şarkı yazarken mutlaka konu seç ; erim ve o parç ; aya duygumu koyarım . Bu şarkıyı da yarım saatte yazdım . Hani ABD ' de gangsterler var ya onun Adanalısını yapmaya ç ; alıştım . Benim şarkımda gangster yok ama varoşların ne halde olduğunu anlatmaya ç ; alıştım . İşte bu mahallelerde neler yaşandığını anlatmaya ç ; alıştım . Daha sonrada Kiremithane , Yavuzlar ve Sinanpaşa Mahallesi ' nde arkadaşlarımla birlikte klip ç ; ektim . Klipte varoşları gö ; stermeye dikkat ettim . Yü ; ksek bir damda ö ; nü ; mde fıç ; ı ile birlikte arkamda gettoları gö ; stermeye ç ; alıştım . Amacım bu gettoları kö ; tü ; lemek değil onların yaşadıkları ç ; ileyi ortaya koymaktı ' dedi .

Adana ' yı bu kliple tü ; m dü ; nyaya tanıttığını dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; ç ; ü ; nkü ; klipi internete attıktan sonra 1 ay gibi bir zaman geç ; tiğini bu sü ; rede klipi 1 milyon kişinin izlediğini anlatan Ucum şö ; yle devam etti :
' Yü ; reğir ' i bü ; tü ; n dü ; nyaya bu kliple anlattım . Hem Facebook ' ta hem Youtube ' de , hem de kendi fanımda klipi herkes izledi . Yabancı ü ; lkelerden mail atanlar var . Şarkıya hayran olmuşlar . Tü ; rkiye ' de bu tarz sö ; yleyebilen var mı diyorlar . Benim amacım birazda bu mahallelerde yaşanan haşhaşa dikkat ç ; ekmekti . Bunu biraz başardığımı dü ; şü ; nü ; yorum . ' Kendisine arkadaşlarının kü ; ç ; ü ; klü ; kten buyana ' Fate ' dediklerini , bu nedenle adının da ' Fate ' olarak kaldığını anlatan Fatih Ucum , ' Benim adım Fatih ama arkadaşlar hep Fate der . Bu Fatih ' in kısaltılmışı . Şarkının ismi ise Adanalı ağzıyla ' Bizik ' . Ç ; ü ; nkü ; Adanalılar genelde kelimenin sonuna ' k ' harfini koyar . Ben de o nedenle biziz değil de bizik dedim ' diye konuştu .
Fatih Ucum bu zamana kadar 30 parç ; a yaptığını , 2011 yılının ilk aylarında kaset ç ; ıkarmayı dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; sö ; yledi .