Dünya Kupası'da vuvuzela yasaklanabilir

Dünya Kupası'nın CEO'su Danny Jordaan, yayıncılardan ve taraftarlardan gelen şikayetler üzerine stadyumların içinde vuvuzelaları yasaklayabileceğini söyledi. Jorda...

 

Dünya Kupası ' nın CEO ' su Danny Jordaan , yayıncılardan ve taraftarlardan gelen şikayetler üzerine stadyumların içinde vuvuzelaları yasaklayabileceğini söyledi .

Jordaan , vuvuzelalar konusunda şikayetlerin artmaya başladığını , stadyumlarda anonsların net duyulmaması , maç atmosferinin bozulması ve yayıncıların rahatsızlıklarını yüksek sesle dillendirmeye başlamaları üzerine şu anda yeni bir karar aşamasında olduklarını dile getirdi .
Öte yandan Jordaan , vuvuzelaların çok da meraklısı olmadığını ; ama , bu çalgının , ırkçı rejime karşı siyahların mücadelesinde duygusal anlamda önemli bir yere sahip olduğunu , yerlilerin maçların havasına girebilmeleri için başından beri vuvuzelaların sesinin kesilmemesinden yana olduğunu ifade etti .
Şu ana kadar vuvuzelalara en büyük eleştiri , takımı Uruguay karşısında gol atamayınca iyice gerilen Fransızların kaptanı Patrice Evra ' dan geldi . Evra öfkesini , " Vuvuzela sesinden sabahlara kadar uyuyamıyorum , sabah 6 ' dan itibaren vuvuzeladan başka bir ses duymuyorum . " sözleriyle dile getirdi
Fil sesine , toplu çalındığında da sinek vızıltısına benzeyen vuvuzela , 2009 FIFA Konfederasyon Kupası ' nda futbolcuların yüksek sesten rahatsız olması nedeniyle yasaklanmıştı .
( CİHAN )

Zaman