Cumhurbaşkanı Gül, Güney Kore'de yaşayan Türklerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Kore ziyaretinin birinci gününü Türk vatandaşları ve Ankara Türk Lisesi mezunu Güney Koreliler ile gerçekleşen bir r

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Güney Kore ziyaretinin birinci gününü Türk vatandaşları ve Ankara Türk Lisesi mezunu Güney Koreliler ile gerçekleşen bir resepsiyonla tamamladı .

Güney Kore ' de yaşayan Türklere hitap eden Gül , " Burada sizleri bir arada ve mutlu gördüm . Bu mutluluğu ve birliğinizi bozmamanızı , daha geniş imkanlarla Türk-Güney Kore dostluğunu ilerilere taşımanızı bekliyorum , umut ediyorum . " dedi . Konuşmasında 1950-53 yılları arasında savaşan şehit ve gazileri anan Cumhurbaşkanı Gül , Güney Korelilerin bu dostluğa verdiği önemi hatırlattı . 30 yıl sonra en üst düzeyde temas için Güney Kore ' de bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Türk gazilerle birlikte buraya gelerek dostluğun temelini teşkil eden ve Güney Korelilerce " kan kardeş " olarak anılan şehit ve gazilere şükranlarını sundu .

Birlikte savaşan Türk ve Güney Kore gazilerinin bir araya gelmesi sırasında yıllar sonra birbirlerini hala tanıyabiliyor olmaları dikkat çekti . Türklerin kahramanlıklarını anlatan Güney Kore gazileri minnetlerini ilettiler .

Ayrıca program sırasında Türk işadamı , öğrenci ve aileleri ile tek tek ilgilenen Gül , çocuklar ile özel olarak ilgilendi . Bol bol fotoğraf çektiren Gül ailesi uzunca bir süre vatandaşları dinledi , onlarla sohbet etti ve moral verdi . Hayrunnisa Gül hanımefendi de özellikle Türk hanımlar ve çocuklar tarafından ilgi ile karşılandı . Katılımcılar için büyük bir moral gecesine dönüşen program sonrasında organizasyona katılan Türklerin birliktelikleri , gelen Türk heyetini de etkiledi .