ABD'nin Afganistan'da ne aradığı ortaya çıktı

Süper güç ABD'nin Afganistan dağlarında ne aradığı ortaya çıktı!

  New York Times gazetesi , Amerikalı jeologlar ve Pentagon ekiplerinin Afganistan ' da , ü ; lkeyi dü ; nyanın en karlı madencilik merkezi haline getirebilecek bü ; yü ; k bir maden zenginliği keşfettiklerini yazdı .

1 TRİLYON DOLAR DEĞERİNDE MADEN KAYNAĞI

Gazetenin haberine gö ; re , Amerikalılar Afganistan ' da aralarında demir , bakır , altın , kobalt ile lityum gibi kritik sanayi metallerinin bulunduğu yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde maden kaynağı keşfettiler .

Gazetenin haberinde , bir Pentagon iç ; yazışmasında , Afganistan ' ın ' Lityumunun Suudi Arabistan ' ın olabileceği ifadesinin yer aldığı belirtiliyor . Lityum , dizü ; stü ; bilgisayar ve cep telefonlarının pillerinde kullanılıyor .

2006 ' DA HAVADAN ARAŞTIRMAYA BAŞLADILAR

Haberde , ABD Jeolojik Araştırmalar kurumunun Afganistan ' ın maden kaynaklarını 2006 ' da havadan araştırmaya başladığı bildirildi . Amerikalılar bu araştırmalarında , Afganistan ' ın Sovyetlerin işgali sırasında Sovyet uzmanlarca toplanmış verilerden yararlandılar .

Geç ; en sene de bir Pentagon gö ; rev gü ; cü ; Afganistan ' a gelerek jeologların bulgularını inceledi . Amerikalı maden uzmanları da araştırmayı değerlendirirken , Afgan yetkililerine konuyla ilgili bilgi verildi .

ŞAŞIRTICI POTANSİYEL VAR

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General David Petraeus , ' Burada şaşırtıcı bir potansiyel var . Kuşkusuz birç ; ok belirsizlik var , ancak bunun potansiyel olarak ç ; ok ç ; ok ö ; nemli olduğunu dü ; şü ; nü ; yorum ' dedi .