Polis aracı ile kaçmaya çalışan hırsızlık zanlısı işte böyle vuruldu

ABD'de polis takibinden yine polis aracı ile kaçmayan çalışan hırsızlık zanlısının polis tarafında vurulması saniye saniye kaydedildi.

İki Amerikan

ABD'de polis takibinden yine polis aracı ile kaçmayan çalışan hırsızlık zanlısının polis tarafında vurulması saniye saniye kaydedildi.

İki Amerikan polisi, polis otosuyla kaçmaya çalışan hırsızlık zanlısını vurarak öldürdü. Saniye saniye kameralara yansıyan olay sonrası hakim karşısına çıkan polisler suçsuz bulundu.

ABD'nin Wisconsin eyaletinin Oak Creek şehrinde yaşanan olayda polis, hakkında hırsızlık ihbarı bulunan Jony Harris adlı zanlının peşine düştü. 40 yaşındaki zanlı saatte 160 km hızla polislerden kaçmaya çalıştı. Ancak hızını alamayıp bir iş yerine vurdu. Kazadan kurtulmaya başaran zanlı bu kez de yaya olarak kaçmaya çalıştı. Binanın etrafında dönen zanlı polisin de boşluğundan yararlanarak çalışan ekip otosuna bindi.

Polisin uyarılarına kulak asmayan Haris, durmak yerine gaza bastı. Kendisine müdahale eden polisin hafifçe yaralanmasına yol açan zanlı kaçmakta ısrar etti. Bu arada olay yerine ikinci polis arabası geldi. Bu arabadan çıkan polis memuru Dean Kleinhas silahını zanlıya doğrultarak arabadan çıkmasını istedi. Ancak Harris gaza tekrar basınca polis memuru iki kez ateş etti. Zanlı hastaneye yolunda hayatını kaybederken, polisler de hakim karşısına çıktı. Duruşmada polisler suçsuz bulundu.