Maradona'nın Arjantin'i galibiyetle başladı

Diego Maradona'nın Arjantin'i Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Nijerya'yı 1-0 mağlup etti.

  Diego Maradona ' nın Arjantin ' i Dünya Kupası ' ndaki ilk maçında Nijerya ' yı 1-0 mağlup etti .
Arjantin , Nijerya ile Dünya Kupası finallerinde oynadığı üçüncü maçı da kazandı .

1978 ve 1986 ' nın dünya şampiyonu , 2010 Dünya Kupası B Grubu ' nda ilk maçında Nijerya ' yı Gabriel Heinze ' nin ilk yarıda attığı mükemmel kafa golüyle 1-0 mağlup etti .

Teknik direktörlüğünü futbol efsanesi Diego Maradona ' nın yaptığı Arjantin , Lionel Messi ' nin önderliğinde birçok gol pozisyonuna girdi ama bir goden fazlasını atamadı .

Hızlı ve fizik gücü yüksek oyuncularıyla Arjantin ' e zaman zaman zor anlar yaşayan Nijerya ' da kaleci Enyeama mükemmel kurtarışlarla farkın artmasını önleyen isim oldu .

Tempolu başlayan karşılaşmada ilk tehlikeyi Obasi ile Nijerya yarattı . Hemen ardından Messi ' nin hazırladığı pozisyonda Higuain mutlak bir fırsat harcadı . Ceza sahası dışından Messi ' nin şutunu kaleci Enyeama kornere çeldi ve sonrasında beklenen gol geldi .

6 . dakikada kornerden gelen topu Heinze penaltı noktası üzerinden mükemmel bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi .
Hücumdaki etkinliğine rağmen özelikle kanat savunmasında güven vermeyen Arjantin karşısında Nijerya ' nın ilk yarıdaki en büyük sorunu , ileri çıkarken kaptırdığı toplar sonunda kalesinde gördüğü tehlikeler oldu .

18 . dakikada Messi ' nin ceza sahası dışından sağdan çektiği falsolu şutu Enyeama çeldi , Nijerya kalecisi üç dakika sonra karşı karşıya pozisyonda Higuain ' in vuruşunu çıkararak yine gole izin vermedi .

İlk yarıda farkın birde kalmasında en büyük rolü oynayan Enyeama 37 . dakikada Messi ' nin ceza sahası içinde sağ çaprazdan çektiği harika şutu kornere yumrukladı .

İkinci yarının başlarında Arjantin , sağdan Veron ' un ortasında Messi ' nin istediği gibi vuramadığı pozisyonda ve Samuel ' in hedefi bulmayan kafa vuruşuyla tehlike yarattı .

Nijerya teknik direktörü Lars Lagerback , ikinci yarıya durgun başlayan takımına müdahele ederek hücumda Obinna ve Obasi ' nin yerine Martins ve Odemwingie ' yi aldı .

Messi ve Higuain ile önemli fırsatlar harcayan Arjantin , hızlı gelişen Nijerya ataklarında kalesinde zor anlar yaşadı . 74 . dakikada ceza sahası dışından çektiği sert şut çok az farkla auta giden Taiwo , bu pozisyon sonrası sakatlandı ve yerini Uche ' ye bıraktı .

Kaleci Enyeama 80 . dakikada karşı karşıya pozisyonda Messi ' ye bir kez daha gol izni vermedi , hemen ardından Uche ceza sahası içinde bomboş durumda topu üstten dışarı vurdu .


Arjantin : Romero , Gutierrez , Demichelis , Samuel , Heinze , Veron ( 74 Maxi Rodriguez ) , Mascherano , Di Maria ( 85 Burdisso ) , Tevez , Messi , Higuain ( 79 Milito ) .
Nijerya : Enyeama , Odiah , Yobo , Shittu , Taiwo ( 75 Uche ) , Kaita , Etuhu , Haruna , Obasi Ogbuke ( 60 Odemwingie ) , Yakubu , Obinna ( 52 Martins ) .

Gol : 6 Heinze

Sarı kartlar : Gutierrez , Haruna

Hakem : Wolfgang Stark ( Almanya )

Stat : Ellis Park


CNN Türk