KASİAD'lı İşadamları Dünya Ticaret Zirvesi'nde iş bağlantısı yapıyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu-TUSKON'un organize ettiği Dünya Ticaret Zirvesine Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)'n

  Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu-TUSKON ' un organize ettiği Dünya Ticaret Zirvesine Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği ( KASİAD ) ' nden 1 firma stant kurarken 14 işadamı ikili iş görüşmesi için randavu aldı .

Dünyanın en büyük iş zirvelerinden biri olarak değerlendirilen ' Türkiye-Dünya Ticaret Zirvesi ' 15 Haziranda İstanbul Haliç Kongre Merkezinde açılırken 16-17 Haziranda CNR Fuar alanı 10-11 nolu salonlarda ikili iş görüşmeleri yapılacak . KASİAD ' ın üyesi olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiler Konfederasyonu ( TUSKON ) nun organize ettiği zirveye 2 bin 200 yabancı ithalatçı firma , bin 200 yerli ihracatçı firma katılıyor .

Şili ' den Singapur ' a , Güney Afrika ' dan Ukrayna ' ya , İtalya ' dan Rusya ' ya 150 ülkenin katılacağı zirveye , Samsundan 14 işadamı , temizlik ürünlerinden gıdaya , kauçuktan mobilyaya , çeşitli sektörlerden katılarak Samsun ürünlerini dünya arenasına çıkaracak ve ihracat potansiyellerini artıracak . Dünya Ticaret Zirvesi organizasyonun dünyanın da içinden yeni çıktığı ekonomik durgunluk sonrasında genelde dünya ekonomisi , özelde Samsun ekonomisi adına yapılacak iyileştirme hareketi olarak değerlendirdiğini söyleyen KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu , " İçinden çıktığımız son ekonomik durgunluğu da göz önünde bulundurursak bu organizasyon çok büyük bir önem taşıyor . 2200 ithalatçı firma , alıcının ayağına hem de Türkiye ' ye geliyor . Bu büyük bir olay . Bizde , üye işadamı arkadaşlarımıza bu zirveye katılmaları için aylardan beri tavsiye ediyoruz . Bizimde bir firmamız stant olarak ürünlerini sergileyecek , 14 işadamı üyemizde ikili iş görüşmeleri yapmak için katılacak . " dedi .

120 bin ikili iş görüşmesinin yapılacağı zirvede KASİAD ' lı işadamlarının 100 ' ün üzerinde iş görüşmesi yapması beklenirken , 7 milyar dolarlık ticaret hacmi beklenen organizasyonun , 1 milyon dolarlık kısmının yine Karadenizli işadamlarının yapması bekleniyor . Dünyanın 150 ülkesinden gelen yabancı katılımcılar zirveden sonra Anadolu ' da da ticari ve kültürel gezilere katılacak .