Fransız Henry'ye vuvuzelalı protesto

Güney Afrika'da dün başlayan 2010 Dünya Kupası final maçlarının ikisinde de takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamazken, Fransa'ya, Güney Afrikalı ta

  Güney Afrika ' da dün başlayan 2010 Dünya Kupası final maçlarının ikisinde de takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamazken , Fransa ' ya , Güney Afrikalı taraftarlar büyük tepki gösterdi .

Avrupa elemelerinde Kuzey İrlanda maçında topu iki kere elle kontrol edip ağlara gönderen ve rakibini eleyerek Dünya Kupası finallerine gelen Fransa ' nın siyahi oyuncusu Thierry Henry ' nin Uruguay maçında 72 . dakikada Nicolas Anelka ' nın yerine gireceğinin anons edilmesiyle büyük bir gürültü koptu .

2010 Dünya Kupası finallerine damgasını vuracağı günlerdir konuşulan yöresel çalgı vuvuzelalarıyla Thierry Henry ' ye tepki gösteren Güney Afrikalılar çıkardıkları seslerle de Fransız futbolcuyu protesto ettiler . Bilindiği gibi dün akşam oynanan maçta Fransa hiç bir etki gösterememiş , pozisyona dahi girememişti . Uruguay ' ın son 10 dakikayı 10 kişi oynaması bile Fransa ' nın üstünlük sağlamasına yetmedi .

Bu arada Uruguay - Fransa maçında ilginç anlar da yaşandı . Bir dönem Galatasaray ve Fenerbahçe forması da giyen Nicolas Anelka , Frank Ribery ve Uruguay ' ın kaptanı Lugano ' nun mücadelesi ilgiyle izlendi .