Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu Tokat'ta

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Tokat Valiliğini ziyaret etti. Tokat'a gecikmiş bir ziyaret gerçekleştirmiş olmasından dolayı mahcup olduğunu d

  Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu , Tokat Valiliğini ziyaret etti . Tokat ' a gecikmiş bir ziyaret gerçekleştirmiş olmasından dolayı mahcup olduğunu dile getiren Bardakoğlu , helikopter kazasında ölen şehitler için de başsağlığında bulundu .

Bardakoğlu ' nun beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği Valilik ziyaretinde , AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan ' ın yanı sıra Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak da hazır bulundu .

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ' nun gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileten Tokat Valisi Şerif Yılmaz , " Belki de çok uzun süredir bir Diyanet İşleri Başkanı ' nın gelmediği Tokat ' a şeref verdiniz . Sizlerin ilimizde gerçekleştireceği toplantı ve gezilerde Tokat halkına vereceğiniz mesajlar bizler için çok önemli . " dedi .

Tokat Valiliği ' nde kısa bir açıklamada bulunan Bardakoğlu , din görevlileri ile bir araya gelmeyi önemsediklerini söyledi . Ankara ' da oturup , devamlı yazı göndererek , her şeyi düzeltmenin , sorunları çözmenin mümkün olmadığını vurgulayan Bardakoğlu , sözlerini şöyle sürdürdü : "

Din görevlilerimiz ile bir araya geliyor , onları dinliyor , onların katkılarını , heyecanlarını ve sorunlarını paylaşıyoruz . Güzel yurdumuzun her yerini karış karış gezmeye ve sorunları yerinde görmeye çalışmaktayız . Tokatlılarla hemşehri sayılırız , çünkü aynı vadinin insanıyız . Ben de Tosya ' da oturuyorum . Fakat Tokatlılara mahcubum , çünkü biraz geciktik . Ayrıca 2 gün önce meydana gelen üzücü helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah ' tan rahmet diliyorum . Vatanın her neresinde olursa olsun , bir şehidimiz olduğu zaman , yüreğimiz burkuluyor ve acı duyuyor . Hangi vesile ile olursa olsun , hepsi vatanın birliği , bütünlüğü için mücadele eden aziz insanlar . Biz din görevlileri olarak , birlik ve beraberliğin adeta mayası olmaya çalışıyoruz . Hiçbir ayrım yapmadan , her insanımızın yanında olmayı , onların gönül doktoru olmayı arzu ediyoruz . Çünkü bu 21 . yüzyılın , modern hayatın getirdiği çok büyük sıkıntılar var . Bir de insanların gönül dünyasında bu zenginliği sağlayamazsak , hayat daha bir katlanılması zor hale geliyor . Bilindiği gibi bu yıl Kur ' an yılı İstiyoruz ki hem toplumsal , hem milletçe birlik ve dirlik için , hem de bireyin kendi iç dünyasında huzuru sükuneti , kendisi ve çevresi ile barışık olması için bir rahmet olsun diyoruz . Bu yıl Kur ' an Yılı . İnşallah bu yıl Kur ' an ile buluşmamız daha da artacak , Peygamber efendimizi daha iyi tanıyacağız ve Cumhuriyetin bir kurumu olarak , toplumumuzun ortak değerleri ile Çağdaş dünyanın birikimleri ile ve dinimizin ana kaynaklarının doğru bilgisi ile buluşmayı sağlamada , kendimizi önemli bir misyona sahip olarak görüyoruz . "

Bardakoğlu , Tokat Valisi Şerif Yılmaz ' a son dönemde çıkarılan Kur ' an-ı Kerim ' in Tefsiri ile Diyanet Yayınları ' ndan çeşitli kitaplar hediye etti . Vali Şerif Yılmaz da Bardakoğlu ' na Tokat yazmalarının bulunduğu hediye sandığını armağan etti .