Bağdat Belediye Başkanı Alzadi: Irak'ın yeniden inşasında Türkiye'ye ihtiyacımız var

Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, Irak'ın yeniden inşasında Türkiye'nin küçümsenmeyecek bir rolü olduğunu söyledi. Alzadi, hızla gelişen Ira

  Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi , Irak ' ın yeniden inşasında Türkiye ' nin küçümsenmeyecek bir rolü olduğunu söyledi . Alzadi , hızla gelişen Irak ve şehirlerinin inşasında Türkiye ' ye büyük ihtiyaçlarını kaydetti .

Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi , Milletvekili Hassan Othman Muhammed ve beraberindeki belediye meclis üyelerinden oluşan 16 kişilik heyet Diyarbakır ' a geldi .

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ( DTSO ) Başkanı Galip Ensarioğlu ve meclis üyeleriyle görüşen heyet , Diyarbakır ' daki iş fırsatları ve deneyimleri görmek istediklerini dile getirdi .

Alzadi , " Bağdat da , Diyarbakır da Dicle üzerinde . İki kardeş şehir olarak tarih boyunca Dicle ' nin suyundan beraber içtik . Şimdi bir araya gelme , deneyimleri paylaşma ve yardımlaşma zamanı . " diye konuştu .

Diyarbakır ve Bağdat ' ın aynı değerlere ve ortak coğrafyaya sahip olduğunu belirterek , " Tarih boyunca et tırnak gibi yaşadık . Hiçbir zaman ayrı gayrımız olmadı . O yüzden biz Diyarbakır ziyaretini önemsiyoruz . İki şehir arasındaki ilişkilerin daha güzel olmasını istiyoruz . " şeklinde konuştu .

DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu Diyarbakır ve Bağdat ' ın tarihi ve kültürel yapısının aynı olduğunu dile getirdi . Irak ' ın inşasında daha fazla yer almak istediklerini anlatan Ensarioğlu , sanayi odası olarak 16 ayrı iş kolunda çalışma sürdürdüklerini kaydetti . 20 bin üyelerinden 15 bininin aktif olduğunu kaydeden Ensarioğlu bunun büyük bir potansiyel olduğunu dile getirdi . Bağdat Belediye Başkanı Alzadi ' nin Irak ' taki sanayi tesislerin onarılması talebine ise Ensarioğlu , " Teknoloji çok hızlı gelişiyor . Onarılması istenen şeylerin teknolojisi bile geride kalmış olabilir . " dedi .

DTSO Başkanı Ensarioğlu konuklarına üzerine Diyarbakır surlarının işlendiği birer bakır levha hediye etti . Konuk heyet daha sonra DTSO Başkan ve meclis üyeleriyle birlikte Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ' ndeki tesisleri gezdi .