Yozgat'ın Sorgun İlçesinde İsrail Ve Terör Konulu Konferans Düzenlendi

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde Bozok Sivil İnsiyatif Platformu İsrail'in Mavi Marmara Yardım Gemisine karşı yaptığı saldırılar konusunda bir konferans düzenledi.

  İlyas Arslan Tiyatro Kültür Salonu ' nda düzenlenen konferansa , konuşmacı olarak Mavi Marmara Gemisinde saldırı anını yaşayan gazeteci Samet Doğan katıldı . Konferansın açılış konuşmasını yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek , Akdeniz de yaşanan olayları devlet korsanlığından öte dünya tarihine geçecek ideolojik bir vahşet olduğunu belirterek , " Zerre kadar vicdana sahip bir bünye bu manzara karşısında tepkisiz kalması asla düşünülemez " dedi .
Daha sonra bir konuşma yapan Bozok Sivil İnsiyatif Platformu sözcüsü Nesimi Gözübüyük İsrail Devletinin Orta Doğudan atılıncaya kadar Müslümanlığın ve insanlığın rahata eremeyeceğini ifade ederek , " Bugün insanlık vicdanı önünde haysiyet donunu bir daha düşürmüş vahşi Siyonizm , ideolojik tutum ve tasarrufundan vazgeçmeyeceğini insanlığa rajon kesercesine dünya kamuoyuna bir daha ilan etmiştir " dedi .
Mavi Marmara gemisindeki yaşadıklarını anlatan Samet Doğan gemide kadınlar ve çocuklar olmasa gemiyi canları pahasına savunarak Gazze Limanına ulaşacaklarını belirterek " Mavi Marmara gemisini İsrail ' in sad komandolarına karşı bir saat savunduk tabi ki bu savunma sırasın da şehitlerimiz ve yaralılarımız da oldu . Ama Allah bize öyle bir cesaret vermişti ki gözümüz hiçbir şey görmedi . İsrail askerlerinin kalplerini de öyle bir korku sarmıştı ki her tekbir getirişimizde korkup dağılıyorlardı . En son İHH Yardım Gemisinin Başkanı Bülent Yıldırım ' ın şehitlere bakıp gençleri direnişi durdurmaları konusunda ikna etmesiyle son buldu " dedi .
Konferansa Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ' in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz , Saadet Partisi İlçe Başkanı Haydar Çekerek , daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş dinleyici olarak katıldı .