Tokat'ta 3 Askerin Şehit Olması Nedeniyle Konser Programı İptal Edildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, mezuniyet töreninde yer alan Pinhani konserinin, 3 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

  Tokat merkeze bağlı Şehitler köyü yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında 3 askerin şehit olması Türkiye ' yi yasa boğdu . Tokat ' ta da yaşanan üzücü kaza nedeniyle GOÜ mezuniyet töreninde yapılacak olan konser programı iptal edildi . GOÜ Rektörü Prof . Dr . Zehra Seyfikli , " Şehitlerimize Allah ' tan rahmet , aileleri ile ülkemize başsağlığı diliyorum . Şehrimizde böyle bir elim olay yaşanıca eğlence yapmanın doğru olmadığını düşündük . Konser kısmını iptal ettik . Daha sonraki kısımda belki de açılışta aynı konser yapılacak . Sadece mezuniyet törenini yapacağız " dedi .
Basın mensuplarının , öğrenciler arasında yaşanan kavgayla ilgili soruları üzerine Rektör Seyfikli , " Bu çıkan olaylar üniversite içinde yaşanan olaylar değil . Dışarıdan geliyor bilgiler . Bilgiler geldiği anda gereğini yapıyoruz . Burası hepimizin ülkesi , hiç kimse kendisini ' ben Türk ' üm , Kürt ' üm , Ülkücüyüm ya da şucuyum bucuyum ' diye başkasına baskı kurma hakkına sahip değil . Burası Türkiye Cumhuriyeti ' dir ve hepimiz bir arada bu ülkenin çocukları olarak yaşamak zorundayız . Yanlış yapan herkese cezasını veririm . Daha önce de yanlış yapan herkese cezasını vermiştim . Disiplin soruşturması yapılıyor . Türk gencinin işi kavga etmek değil , ülkeyi geliştirmek ve ilerletmesidir . Şuan üniversitemizde bir gerginlik yok . Üniversitemizde olay da yok " diye konuştu .