TBMM İsrail Dostluk Grubu iyice eridi

İsrail'in, 2008 Aralık ayında başlattığı Gazze saldırısı ile yoğun istifalar yaşanan TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu, üç üye daha kaybetti. Gazze ka

  İsrail ' in , 2008 Aralık ayında başlattığı Gazze saldırısı ile yoğun istifalar yaşanan TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu , üç üye daha kaybetti . Gazze katliamı öncesi Meclis ' teki en çok üyeye sahip olan İsrail Dostluk Grubu ' nda , sadece CHP ' nin beş milletvekili kaldı .

Yoğun istifaların yaşandığı 2009 Ocak ayında üyelikten istifa etmeme gerekçesini , " Başkan ve üyelerin çoğunun istifası mesaj olarak yeterli . Dostluk grubunun yeniden kurulması kolay olmayacağı için sırf hukuki statüsü devam etmesi için üyeliği sürdürmekten yanayım " cümleleriyle açıklayan dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de üyeliğini sona erdirdi .

İsrail ' in Mavi Marmara saldırısı üzerine Öymen ile birlikte CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün de TBMM Türkiye-İsrail Dostluk Grubu ' ndan istifa etti . Üyeliği devam eden 5 CHP milletvekilinin isimleri şöyle : Atilla Emek ( Antalya ) , Nesrin Baytok ( Ankara ) , Şahin Mengü ( Manisa ) , Vahap Seçer ( Mersin ) , Ensar Öğüt ( Ardahan )