Çavuşoğlu, Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı'nın açılışını yaptı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Limasol'da Parlamento Başkanları Konferansı'nın açılışını

  Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ( AKPM ) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu , Limasol ' da Parlamento Başkanları Konferansı ' nın açılışını gerçekleştirdi . Mevlüt Çavuşoğlu açılış konuşmasında , konferansın ana temalarını oluşturan muhalefetin parlamentodaki hakları ve sorumluluklarına ilişkin iyi uygulama kuralları ile her türlü ayrımcılıkla mücadele konularına değindi . Toplumlarda cinsiyet temelindekiler de dâhil olmak üzere her türlü ayrımcılıkla mücadelede Avrupa Konseyi ' nin oluşturduğu müktesebatın ulusal düzeyde uygulanmasının önemine ve dinler ve kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi suretiyle toplumda uyumun güçlendirilmesi gereğine dikkat çeken AKPM Başkanı Çavuşoğlu , konuşmasında ayrıca Kıbrıs konusu ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu .

AKPM ' nin Kuzey Kıbrıs ' tan Parlamenterlerin temsil edildiği Avrupa ' daki yegâne uluslararası parlamenter kurum olduğunun altını çizen AKPM Başkanı Çavuşoğlu , Kıbrıs ' taki her iki tarafın liderinin 2008 yılı Ocak ayındaki AKPM Genel Kurulu ' na katılarak Genel Kurula hitap etme ve Parlamenterlerle görüş alış verişinde bulunma imkânı bulduklarını hatırlattı .

Avrupa Konseyi tarafından başlatılmış olan ve Avrupa Birliği ' nin de sponsorlarından olduğu , Kıbrıs Avrupa Forumu hakkında da bilgiler veren Çavuşoğlu , bu oluşumun adanın iki tarafından genç liderleri bir araya getirerek , karşılıklı saygı , güven ve işbirliğinin tesisine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi .

Ada ' da taraflar arasında görüşmelerin yeniden başlamış olmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen AKPM Başkanı Çavuşoğlu , görüşmelerin en kısa zamanda olumlu sonuçlanması ümidini de dile getirdi .