Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'den "şans" dersi

Nike ve Arsenal FC teknik direktörü Arsene Wenger, İngiltere'de Premier League tarafından desteklenen üst düzey bir eğitim programı olan Nike Academy'

  Nike ve Arsenal FC teknik direktörü Arsene Wenger , İngiltere ' de Premier League tarafından desteklenen üst düzey bir eğitim programı olan Nike Academy ' ye tüm dünyadan katılacak olan yetenekli futbolculara yönelik " The Chance " ( Şans ) programını tanıttı .

Güney Afrika ' nın Soweto bölgesinde açılışı yapılan Nike Football Eğitim Merkezi ' nde " The Chance " ( Şans ) kampanyasının tanıtımına katılan Arsenal FC teknik direktörü Wenger , " The Chance " kapsamında mücadele edecek ümit veren genç oyuncuların seçilme ve değerlendirilme aşamalarında aktif şekilde rol alabilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum . " dedi .

Nike Academy profesyonel bir kulübe bağlı olmayan sözleşmesiz oyunculara , dünya standartlarında bir eğitim programının yanısıra üst düzey liglerden takımlara karşı oynayacakları maçlar vasıtasıyla profesyonel olarak futbol sporuna girme şansı sunuyor . Nike Academy faaliyete geçtiği 2009 yılından bu yana toplam sekiz oyuncu İngiltere profesyonel liglerinde futbol oynamak üzere sözleşme imzaladı .

Arsenal FC teknik direktörü Arsene Wenger , Soweto ' daki , üst düzey eğitim ve yerel topluluğa yönelik HIV/AIDS Yaşam Becerileri sunan Nike Football Eğitim Merkezi ' nde " The Chance " ( Şans ) kampanyasının tanıtımı esnasında konuyla ilgili şöyle konuştu ;

" Dünya çapındaki genç oyunculara , potansiyellerini gerçekleştirmeleri için üst düzey koçluk ve son teknoloji ürünü tesis imkanları sunmak çok cazip bir teklif . " The Chance " kapsamında mücadele edecek ümit veren genç oyuncuların seçilme ve değerlendirilme aşamalarında aktif şekilde rol alabilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum . "

Artık oyuncular , keşfedilmek ve yerel etkinliklere ve ülkelerindeki elemelere katılmak üzere seçilmek amacıyla futbol becerilerine ilişkin videolar ve görseller hazırlayarak nikefootball . com adresinde kendi geleceklerini yazabiliyor .

40 ülkeden seçilen en iyi 100 oyuncu daha sonra İngiltere ' de gerçekleştirilecek bir son elemeye davet edilecek ve burada Nike Academy ' deki uluslararası kadroya seçilecek sekiz kişiden biri olmak için mücadele edecek . Seçilen sekiz kişinin 2011 yılının Temmuz ayından itibaren bir yıl boyunca İngiltere ' de yaşaması ve Nike Academy ' nin tam zamanlı üyeliğine ilişkin masrafları karşılanacak .

Nike Academy üyeleri olarak oyuncular İngiltere ' de yatılı bir eğitim merkezinde tam zamanlı katılımcı olarak kalacak ve maksimum performans gösterebilmeleri için üst düzey koçlardan , beslenme uzmanlarından , fizyolojistlerden ve kondisyon sorumlularından destek alabilecek .

Premier League ' in Gençlikten Sorumlu Direktörü Ged Roddy de konuyla ilgili yaptığı açıklamada , ' ' Nike Academy ' nin geçmişi , oluşturulan mükemmel ortamın yardımıyla profesyonel olarak futbol dünyasına adım atan bir dizi oyuncunun başarı öyküleriyle dolu . " The Chance " ( Şans ) kampanyası , yetenekli genç oyuncuları belirlemek , oyuncuların becerilerini ortaya koyması , fark edilmesi ve kendilerine akademide bir yer edinebilmesi için mükemmel bir fırsat . " dedi .

Katılımcılar elemelere 15 Temmuz 2010 tarihine kadar Facebook kampanyalarını oluşturarak katılacak . Daha sonra Nike , 30 Eylül 2010 tarihine dek 40 ülkeden yerel elemelere katılacak adayları seçecek . 2011 yılının Ocak ayında en başarılı 100 oyuncu İngiltere ' de gerçekleştirilecek nihai finale katılacak . Bu etkinlikte seçilen sekiz oyuncu 2011 yılının Temmuz ayında Akademi ' de tam zamanlı eğitimine başlayacak .

" The Chance " , Nike ' ın , aralarında Ronaldo , Didier Drogba ve Wayne Rooney gibi dünyanın en iyi oyuncularının , verilen bir pastan gazete manşetlerinin belirlendiği veya tek bir vuruşun bir ulusa sonsuz mutluluk getirirken başkalarını dize getirdiği maçların ironik anlarını konu alan bir kısa filmde rol aldığı " Geleceği Sen Yaz " kampanyasının bir sonraki adımı olarak nitelendiriliyor .