Amerikan danası, Türk köylüsüne 7-8 liradan satılacak

Kasaplık ithal sığırları Türkiye'ye getiren Et ve Balık Kurumu (EBK) haftaya pazartesi besiciler için damızlık ithalatına gidiyor. Amerika ve Avrupa'd

  Kasaplık ithal sığırları Türkiye ' ye getiren Et ve Balık Kurumu ( EBK ) haftaya pazartesi besiciler için damızlık ithalatına gidiyor . Amerika ve Avrupa ' dan gelecek erkek damızlık sığırlar besicinin fiyat olarak ve et olarak yüzünü güldürecek . EBK , ithal edeceği 20 bin baş damızlık hayvanı , köylüye canlı ağırlık kilosu 7-8 liradan satacak . İthal danalardan almak için 0 312 286 37 51 no ' lu faksa alım dilekçesi göndermek gerekiyor .

14 Haziran 2010 Pazartesi günü yapılacak erkek besi ithalatı için 30 firmaya davetiye gönderdiklerini belirten EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş , ihaleye yurt içi ve yurtdışından firmaların katılacağını söyledi . Köylünün besi danası olarak algıladığı hayvanların 170 ile 280 kilo arasında olacağını belirten Ulubaş , 6 ile 10 aylık arasındaki danaların getirileceğini söyledi . Gemiden indirdikten sonra hayvanların tartılıp besiciye teslim edileceğini kaydeden Ulubaş , " Biz bu besi danalarını seçerken dünyanın hayvancılık otoritelerinin sağlık örgütünün hastalıksız olarak kabul ettiği ülkelerden bir günde canlı ağırlık artışı sağlayan Türkiye ' nin iklim şartlarına uyacak hayvanları seçtik . Günde 1 kilo 750 gram ile 2 kg arasında canlı ağırlık artışı sağlayan Angusları ve herefordları teslim edeceğiz . " dedi .

ALIM DİLEKÇESİ GÖNDER , HAYVANI LİMANDAN AL

İthal damızlık dana almak isteyenlere çağrıda bulunan Bekir Ulubaş , taliplilerin 0 312 286 37 51 numaralı genel müdürlük faksına dilekçe göndermelerini istedi . EBK Genel Müdürü , besi danalarını Samsun , Mersin ve Derince limanlarına indireceklerini söyledi . Ulubaş ' ın verdiği bilgiye göre Samsun ' dan Orta Anadolu ' nun batısı ve Doğu Anadolu ' ya , Mersin ' den Güneydoğu ve Akdeniz ' in bir kısmına verilecek . Derince limanından giriş yapanlar ise Ege ve Marmara bölgesindeki besicilere teslim edilecek . Besiciler parayı peşin verecek .

" Besilik danalar sayesinde besicilerimizin maliyetini aşağıya çekmek için gayret gösteriyoruz . Besisi tamamlanmış hayvanlar 10-12 liraya ağıra bağlanmış hayvanlardı . " diyen Ulubaş , ithal getirilen danaların 7-8 lira arasında verileceğini aktardı . Ulubaş , besicilere şöyle seslendi : " 100 baş hayvan satmışlarsa besiciler endişe etmesin 130 baş hayvan bağlamış olacaklar . Vatandaşlar düşük fiyatla kaliteli et yiyecekler . "

Ulubaş , ithal edilecek canlı besilik sığırların ırklarını da açıkladı : Angus , Hereford , Simmental , Charolais , Limousin ve Brown swiss .