Adana'da 20 Bin Çocuk Daha Yüzme Öğrenecek

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, bugüne kadar 750 çocuğun ön kayıt yaptırdığı yüzme kurslarında kesin kayıtların 14 Haziran 2010 Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

  Tuncel , " Daha önce kayıt için vatandaşlar bir televizyona yönlendiriliyordu . Bu yıl ise hemşehrilerimiz çocuklarını yüzme kursuna kaydettirmek için sadece Büyükşehir Belediyesi ' ne geliyor " dedi .
7 Haziran 2010 Pazartesi günü başlayan ön kayıtlarda 750 çocuğun yüzme kursuna adını yazdırdığını ifade eden Başkan Vekili Tuncel , " Kesin kayıtlar Pazartesi günü başlıyor . 6 yıl önce başlayan kurslarda 100 bin çocuğumuz yüzme öğrendi . Bu dönem ise 36 havuzda 20 bin çocuğumuz daha yüzme öğrenecek " şeklinde konuştu .
Kayıtlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ' nın 457 91 73 - 459 63 53 numaralı telefonlarından bilgi alınabileceğini ifade eden Tuncel , kayıt için ismini yazdıran çocukların velileriyle beraber 14 Haziran 2010 tarihinden itibaren 2 adet fotoğrafla Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu karşısı ASKİ Şantiyesi içindeki Sağlık Şube Müdürlüğü ' ne müracat edeceklerini bildirdi .
Doktorların sağlık kontrolüyle başlayacak başvurularda kriterlere uyan çocukların kesin kayıtlarının yapılacağını vurgulayan Tuncel , kursların ilk döneminin 21 Haziran-8 Temmuz , ikinci döneminin 12 Temmuz-29 Temmuz , üçüncü dönemin 2 Ağustos-19 Ağustos , dördüncü dönemin ise 23 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini anlattı .
Geçmiş yıllarda yüzme kursuna kayıt yaptıracak ailelerin özel bir televizyona yönlendirildiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel , " Bu yanlış uygulama haksız rekabet getiriyordu . Bizim yönetim anlayışımızda kimseye ayrıcalık yok . Bu nedenle yüzme kayıtlarımız sadece Büyükşehir Belediyesi ' nde yapılmaktadır " dedi .
Kursiyerler günde bir saat , haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim görecekler . Terlik , şort , mayo , tişörtleri ücretsiz verilecek olan kursiyerler , resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecekler .