Medya Derneği'nden gazetecilere 'etik' kursu

Medya Derneği, mesleki eğitim programları düzenleyen uluslararası gazetecilik kuruluşu İnternational Center for Journalists (ICFC) ile gazeteciler içi

Medya Derneği, mesleki eğitim programları düzenleyen uluslararası gazetecilik kuruluşu İnternational Center for Journalists (ICFC) ile gazeteciler için Medya Etiği Kursu düzenleyecek. İçeriği gazeteci Alper Görmüş ve Indiana Üniversitesi Gazetecilik Okulu Profesörü Sherry Ricchiardi tarafından hazırlanan kursta eğitimler Alper Görmüş tarafından verilecek.

Dünya çapında mesleki eğitim programları düzenleyen Washington merkezli ICFC ile iş birliği yapan Medya Derneği ulusal ve yerel basından toplam 35 gazetecinin ücretsiz olarak katılabileceği Medya Etiği Kursu düzenleyecek. Kursa gazeteciler 7 Haziran - 30 Temmuz arasında başvurabilecek.

The Marmara Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında kurs hakkında basın mensuplarına bilgi verildi. Konuşmasında Medya Derneği'nin en önemli faaliyetlerinden birinin medya eğitimi olduğunu aktaran Medya Derneği Başkanı Salih Memecan, "Medya Etiği" kursunu önemli gördüklerini aktardı. Memecan, "ICFC, Washington merkezli bir kuruluş. 176 ülkeden 50 bine aşkın gazeteciye eğitim verdi. Bizde ICFC ile ortak program yapmaya karar verdik." diye konuştu.

Medya Etiği kursunu iki aşamalı olarak planladıklarını söyleyen proje koordinatörü Barış Soydan ise ilk aşamanın internet üzerinden online eğitimle gerçekleştirileceğini söyledi. İnternetteki eğitim programının 6 hafta süreceğini belirten Soydan, kursa Medya Derneği üyesi olsun olmasın Türkiye'de ki bütün gazetecilerin başvurabileceğini ifade etti. Soydan sözlerini şöyle sürdürdü, "1. aşama tamamlandıktan sonra 35 katılımcı arasından seçilecek 18 gazeteci İstanbul'da yapılacak ve üç gün sürecek olan konferansa katılmaya hak kazanacak. Daha sonra katılımcılarla birlikte basın için etik kurallar listesi oluşturmaya çalışacağız."

Medya Derneği ve ICFC tarafından düzenlenen 'Medya Etiği' kursuna katılmak isteyen gazeteciler 7 Haziran - 30 Temmuz tarihleri arasında https://e-learn.icfj.org adresinden başvuru yapabilecek.