Fuhuş operasyonunda iki kişi gözaltına alındı

Kocaeli'nde geçtiğimiz günlerde yapılan fuhuş operasyonunun ardında bugün yapılan 2. dalgada 2 kişi daha gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan za

Kocaeli'nde geçtiğimiz günlerde yapılan fuhuş operasyonunun ardında bugün yapılan 2. dalgada 2 kişi daha gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan zanlılar, Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Kocaeli'nde geçtiğimiz hafta Bekirpaşa semtinde ve şehir merkezinde küçük yaştaki kızların fuhşa zorlandığı iddiasıyla Ahlak Polisi tarafından yapılan operasyonlarda 15 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Emniyet Müdürlüğü Ahlak Masası Büro Amirliği ekipleri küçük yaşta kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve zorla fuhuş yaptırılması olaylarına adı karışan bazı kişilere yönelik 2. dalga operasyonuna da imza attı. Yapılan 2. dalga operasyon kapsamında Y.Y.(21) ve İ.K.(28) Kandıra ve İzmit'te gözaltına alındı. Zanlılar, küçük yaşta çocuğa cinsel istismarda bulunma ve cinsel ilişkiye girme suçlarından Kocaeli adliyesine sevk edildi.

Öte yandan Zanlıların Emniyet Müdürlüğünden çıkarılması esnasında zanlı yakınları çekim yapan gazetecileri saldırdı.