Çevre düzenlemesi yapılmayan okullarda kurbağa sorunu yaşanıyor

Gültepe Mahallesi'nde hayata geçirilen kampüs okullar bölgesindeki sorunlar kurbağa istilası ile had safhaya ulaştı. Okulların inşa edildiği arazinin

Gültepe Mahallesi'nde hayata geçirilen kampüs okullar bölgesindeki sorunlar kurbağa istilası ile had safhaya ulaştı. Okulların inşa edildiği arazinin sulak zemin olması, kot farkı nedeniyle kanalizasyon sorununun yaşanması, ulaşımda yaşanan sıkıntılar, güvenlik sorunu ve okulların ihata duvarı olmaması gibi sorunlar çözüm beklerk en bölgede şimdi de kurbağa istilası yaşanıyor.

Dönemin Sivas Valisi Hasan Canpolat'ın talimatıyla hayata geçirilen okullar bölgesinde Halis Gülle Anadolu Lisesi, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz İletişim Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, Ahmet Ayık Spor Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Adalet Meslek Lisesi ve spor salonunu binlerce öğrenciye eğitim hizmeti veriyor. Bölgede 200 kişilik öğrenci yurdunun inşaatı ise devam ediyor.

Ancak bölgenin altyapı eksikleri her geçen gün öğrenci ve öğretmenleri çileden çıkarıyor. Kot farkı nedeniyle kanalizasyon sorunu yaşanan bölgede özellikle kış aylarında atık suyun tahliyesinde sıkıntı yaşanıyor. Aynı şekilde yağmur yağdığı zamanlarda ise yollarda gölcükler oluşuyor. Bu da ulaşım sorununu gündeme getiriyor.

Okullar bölgesinde güvenlik görevlilerinin bulunmaması ve okulların ihata duvarının olmaması güvenlik açısından öğrenci ve öğretmenleri tedirgin ediyor. Bölgede öğrencilerin ve öğretmenlerin öğle aralarını değerlendirebileceği, yemek yiyebileceği alanların olmaması mağduriyete neden oluyor.

Daha önce gündeme getirilen bu sorunlar çözülmeden havaların ısınmasıyla birlikte bölgede kurbağa sorunu yaşanmaya başlandı. Öğrencilerin ifadelerine göre okul binalarının hemen yanında bulunan bataklıklardaki kurbağalar okul içlerine kadar giriyor. Bu sorunu en fazla bataklık alana yakın olan Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz İletişim Lisesi ve Adalet Meslek Lisesi yaşıyor. Bataklık alandan okulun kaldırımlarına kadar gelen kurbağaların bazı öğrenciler tarafından pet şişelere doldurularak okulun içine sokulduğu öğrenildi. Bu durum özellikle kız öğrencilerin endişe ve panik yaşamasına neden oluyor.

Öğrenci ve öğretmenler, yeni eğitim-öğretim yılına kadar yetkililerden okullar bölgesindeki sorunları görerek çözmelerini bekliyor.