Bafra Belediyesi son bir yılda 4 milyon lira borç ödedi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, son bir yılda 4 milyon liralık borç ödendiğini sözlerine ekledi.

Bafra Belediyesi, 29 Mart seçimlerinden sonraki

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, son bir yılda 4 milyon liralık borç ödendiğini sözlerine ekledi.

Bafra Belediyesi, 29 Mart seçimlerinden sonraki bir yılını değerlendirdiği bir toplantı düzenledi. Şahin, seçim öncesi verdikleri sözlerle geçen yıl hazırlanan 5 Yıllık Stratejik Plan kapsamında gündeme alınan projelerin zamanında yerine getirileceğini dile getirerek, Bafra'nın modern bir şehir olması noktasında tüm imkânları seferber ettiklerini söyledi.

2009 yılının, Bafra Belediyesi'nin borçlarından dolayı mali disiplini sağlama yılı olarak geçtiğini ifade eden Şahin, 2010 yılının ise projelerin hayata geçirilmesi anlamında başlangıç yılı olacağını belirtti. Bafra için önemli olan Kapalı Pazar Yeri ve Yeni Meydan projeleri ile 20 bin ton/saat kapasiteli Asfalt Şantiyesi ve Kızılırmak Seddesi Kenarı Yeşillendirme yapımı çalışmalarında bu yıl önemli adımlar atılacağını sözlerine ekleyen Şahin, Çalışmaların zamanında tamamlanması için ilgili bakanlıklar, kurumlar ve şirketlerle görüşmeleri bir program çerçevesinde yapıyoruz. İlçenin sorunları ve bu sorunlar karşısında Bafralıların beklentilerinin farkındayız. Özveri ile çalışarak Bafra'yı çok güzel günlere taşıyacağız." dedi.

Belediye birim müdürleri, şefler ve teknik bir ekipten oluşan çalışma grubuyla vatandaşa hizmet odaklı hedeflerin çözümü noktasında uygulamalı bir süreçten geçeceklerini dile getiren Şahin, Bafra belediye tarihinde bir ilk olan böylesi bir çalışmanın ve profesyonel bakış açısının önemli olduğunun altını çizdi.

Şahin, gerek tasarruf tedbirleri noktasındaki çalışmalara gerekse ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkı anlamındaki organizasyonlara da değinerek amacının her zaman ifade ettiği gibi şerefiyle hizmet etmek olduğunu belirtti.

Bafra Belediye Başkanı Şahin, son bir yıllık süreçte 898 bin TL lik hizmet aracı satın aldıklarını belirttiği toplantıda 4 milyon TL lik bir borç ödendiğini sözlerine ekledi. Bu süreçte tasarruf tedbirleri çerçevesinde önemli kararlar aldıklarını ve hayata geçirdiklerini dile getiren Şahin, Ali Kale Tesislerinin Bafra Öğretmenevi tarafından çalıştırılacağını ve e-belediye hizmetinin 15 gün içinde hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi. Yurt dışı gezileri sonrası edindiği izlenimlerle Bafra'yı yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Şahin, tüm imkanların değerlendirilerek en güzeli elde edeceklerine inandıklarını ifade etti.