Alman Bakan Brüderle'den Opel açıklaması

Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Rainer Brüderle, Opel şirketine devlet güvencesi verilmemesi yönünde aldığı kararla ilgili açıklamasında 'yalan söylediği' şeklindeki eleştiriyi reddetti.

Alman Bakan Brüderle'den Opel açıklaması
Bakan Brüderle bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Opel şirketinin, kendisine kredi verecek bankalar bulduğunun doğru olduğunu, ancak bu bankaların hiç bir risk üstlenmek istemediğini söyledi.

Almanya'da verilen devlet güvencelerinde devletin yasalara göre tüm risklerin en fazla yüzde 90'ını karşıladığına işaret eden Brüderle, Opel ile sözleşme imzalayan bankaların, arta kalan yüzde 10'luk riski üstlenmek istemediğini ifade etti.

Brüderle, bunun da söz konusu bankaların, Opel'in kredileri geri ödeyebileceği konusunda şüphelerinin olduğunu gösterdiğini, bu nedenle devlet güvencesi vermeme kararı aldıklarını kaydetti.

Opel şirketinin işyeri işçi temsilciliği başkanı Klaus Franz, ''Brüderle doğruyu bilmesine rağmen gerçeği söylemiyor. Opel/Vauxhall'un haftalardan beri Deutsche Bank ve Barclays Bank ile imzalanmış sözleşmeleri bulunuyor. Bunu Brüderle biliyor'' şeklinde açıklama yapmıştı.

AA