Yenişehir'de bira fabrikası kurulmasına karşı imza kampanyası başlatıldı

Anadolu Şirketler Gurubu'na bağlı Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii AŞ'nin Bursa'nın Yenişehir ilçesine yapmak istediği yatırıma vatandaşlar karş

Anadolu Şirketler Gurubu'na bağlı Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii AŞ'nin Bursa'nın Yenişehir ilçesine yapmak istediği yatırıma vatandaşlar karşı çıkıyor.

Koç Grubu'na bağlı Tat Konserve'nin Bursa Yenişehir'deki fabrikasını Tuncay Özilhan'ın sahibi olduğu Anadolu Efes'in 8 milyon 50 bin TL karşılığında alarak yatırım yapacağını açıklaması üzerine imza kampanyası başlatıldı. Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve Gazeteci Harun Sak'ın "İlçemizin geleceği için Efes'e hayır" adı altında başlattığı imza kampanyasına ilgi giderek büyüyor. İlçenin alkolle anılmasını istemediklerini belirten Harun Sak, "Dinimizin haram kıldığı, Cenabı Allah'ın yasakladığı içkinin ilçemizde üretilmesini istemiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak AK Partinin tavrını anlamış değiliz. Devlet Bakanı ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in ve Bursa Valisi Şahabettin Harput'u duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.

İmza kampanyasına her geçen gün ilginin arttığını kaydeden Sak, "Üzerime düşen her şeyi yapacağım. Gerekirse açlık grevi bile yapmaya hazırım. Herkesi bu olay hakkında sağduyulu olmaya davet ediyorum. Çıksınlar fikirlerini söylesinler. Madem her platformda Yenişehir'in geleceğinden bahsediliyor. İşte meydan." diye konuştu.

Bira fabrikasının faaliyete göçmemesi için Ticaret Sanayi Odası, partililer, sivil toplum örgütleri, oda başkanları, muhtarlar, diyanet görevlileri, gazeteciler, vatandaşlar imza kampanyasına destek verdi. Önümüzdeki günlerde "İlçemizin geleceği için, Efes'e Hayır" yürüyüş mitingi ve açlık grevinin yapılacağı bildirildi.