Sivil toplum temsilcileri, İsrail'e gösterilen uluslar arası toleransın sonlandırılmasını istiyor

İsrail'in saldırısını kınayan sivil toplum kuruluşları İsrail'in saldırısını devlet terörü olarak nitelerken, uluslar arası kuruluşların İsrail'e tole

  İsrail ' in saldırısını kınayan sivil toplum kuruluşları İsrail ' in saldırısını devlet terörü olarak nitelerken , uluslar arası kuruluşların İsrail ' e tolerans göstermesine de tepki gösterdi .

Şanlıurfa ARAPDER üyeleri , İsrail ' i yaptıkları basın toplantısı ile kınadı . Yapılan basın toplantısını dernek başkanı Şükrü Kırboğa okudu . Açıklamasında İsrail ' in çocuk , kadın , yaşlı demeden tüm Gazze ' yi uzun yıllardan beri insanlık dışı bir abluka altında tuttuğunu belirten Şükrü Kırboğa , son saldırı ile İsrail ' in insanlık dışı uygulamalarına bir yenisini eklediğini söyledi .

İsrail ' in Ortadoğu ' da bir tehdit olduğunu belirten ARAPDER Başkanı Şükrü Kırboğa , İsrail ' in izlediği politikalar sonucunda milyonlarca can kaybının olduğunu vurguladı . İsrail ' in saldırısının uluslar arası kuruluşlarca göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Kırboğa , İsrail ' e verilen toleransın barışa katkısı olmayacağını dile getirdi . Kırboğa , şunları dile getirdi : " Son olayda da görüldüğü gibi İsrail terör devleti , yaptığı katliamlarda son derece pervasız , adeta dünyaya meydan okurcasına davranmıştır . Şüphesiz bu tavırda Birleşmiş Milletler , NATO ve diğer uluslar arası kuruluşların sorumlulukları göz ardı edilemez . Uluslar arası hukuk açısından İsrail ' in yardım filolarına düzenlediği askeri operasyon ancak ve ancak devlet terörü olarak açıklanabilir . Irak , İran ve Afganistan gibi İslam ülkelerindeki en ufak gelişmeleri dünya kamuoyuna taşıyan ve hiçbir müsamaha göstermeyen uluslararası kuruluşların , İsrail Devleti ' ne gösterdikleri tolerans bizler ve bölge halklarının zihinlerinde derin yaralar bırakmaktadır . Bunun bölge ve dünya barışına bir katkısının olmayacağı bir gerçektir . "

İsrail ' in insanlık dışı uygulamalarına son vermesi gerektiğini kaydeden Kırboğa , son saldırının sorumlularının uluslar arası mahkemede yargılanması gerektiğinin altını çizdi . Kırboğa , " Dünya , yaşanan bu trajediye artık dur demelidir . Gazze ve diğer bölgelerde uygulanan her türlü insanlık dışı uygulamalara son verilmelidir . Son yaşanan katliamın sorumluları uluslararası mahkemelerde yargılanmalı ve sorumlular yaptıklarının hesabını vermelidir . " şeklinde konuştu .

Saldırıda halkın ve Musevi vatandaşların alakasının olmadığını ifade eden Başkan Kırboğa , halklar arası sağduyu mesajı verdi . Saldırıdan İsrail hükümetini sorumlu tutan Kırboğa , " Tüm bu yaşananlarda masum Musevi vatandaşlarımızın ve İsrail halkının herhangi bir ilgisinin olmadığını biliyor , suçlu olarak İsrail Devlet yetkililerini görüyoruz . İsrail Devleti ' nin uyguladığı kan ve vahşet politikalarının antisemitizmi tetikleyici gerçeğine de dikkat çekerek tüm bölge halklarının barışçıl duygularının yara almamasını temenni ediyoruz . " ifadelerine yer verdi .

Kırboğa ayrıca konvoydaki yaralıların yurda dönmesi için hükümetin gösterdiği çabaya bütün uluslar arası kuruluşların destek vermesini istedi .