Samsun'da 22 sivil toplum örgütünden İsrail'e ortak tepki

İsrail'in, Gazze' ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından sokağa dökülen binlerce Samsunlu vatandaşın hain saldırıya tepkisi dinmiyor.

Cum

  İsrail ' in , Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından sokağa dökülen binlerce Samsunlu vatandaşın hain saldırıya tepkisi dinmiyor .

Cumhuriyet Meydan ' ında toplanan 22 sivil toplum örgütü üyeleri , İsrail ve terör örgütü PKK aleyhinde slogan atarak lanet yağdırdı . Binlerce kişi ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile ' Kahrolsun İsrail ' , ' Müslümanlar kardeştir , İsrail kalleştir ' şeklinde slogan atarak İsrail ' i protesto etti . Öfkeli kalabalık ayrıca , İsrail bayrağını yaktı .

Mitingin sonunda kürsüde dua eden İmam Hüseyin Kılıç , kanlı saldırıya karşı hem ağladı , hem de mitinge katılanları ağlattı .

Katılımcı 22 sivil toplum örgütü adına açıklama yapan Avukat Yaşar Baş ise , uluslararası sularda insani yardımdan başka hiç bir amaç taşımayan silahsız bir konvoya yapılan saldırının ; korsanlık ve haydutluk olduğunu söyledi . Olayı devlet terörü olarak nitelendiren Baş , saldırının insanlığın yardımlaşma hakkına saldırı ve barışa sıkılmış kurşun olduğunu ifade etti .

Terörizmin ve haydutluğun her çeşidini lanetlediklerini kaydeden Baş , açıklamasını şöyle sürdürdü : " Bu haydutlar kesinlikle cezasız kalmamalı . Hesabı en ağır şekilde sorulmalıdır . Eş zamanlı terörist saldırılar terör şebekelerinin kanlı işbirliğini göz önüne sermiştir . Uluslararası sularda korsanlık yapan terörist İsrail ile taşeronu ve tetikçisi PKK bu ihanetin bedelini en ağır şekilde ödemelidir . " diye ifade eden Baş şöyle devam etti : " Bu gün sadece terörizmin ve haydutluğun kınandığı bir gün değil , insanlığın sınandığı bir gündür . Terörist İsrail şunu iyi bilmelidir ki , din kardeşimiz olan Filistin halkı artık kan kardeşimizdir . Buradan tüm gücümüzle halkımıza , şehitlerimize , yaralılarımıza , vefa göstereceğimize yemin ediyoruz . Bu gün birlik günüdür . Bu kanı yerden kaldırmak bizim görevimizdir . Bu kansa ve asla yerde kalmamalıdır . "

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan protesto mitingi , İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla olaysız bir şekilde son buldu .