İTB Başkanı Kestelli: İsrail'in saldırısı kabul edilemez

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, Mavi Marmara'nın liderliğinde Gazze'ye yardım taşıyan insani yardım konvoyuna İsrail tarafından y

  İzmir Ticaret Borsası ( İTB ) Başkanı Işınsu Kestelli , Mavi Marmara ' nın liderliğinde Gazze ' ye yardım taşıyan insani yardım konvoyuna İsrail tarafından yapılan saldırıyı ve terör örgütünün İskenderun ' daki saldırısını kınadı .

" Rotamız Filistin , Yükümüz İnsani Yardım " kampanyası kapsamında Gazze ' ye doğru giden gemilere İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İTB Başkanı Kestelli , " Tek amacı Gazze ' ye yardım götürmek olan vicdani ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan birçok ülke vatandaşının ve sivil toplum kuruluşunun dahil olduğu konvoya İsrail askeri kuvvetlerince can kaybına neden olan müdahale , keyfi bir saldırıdır . Saldırıyı kınıyoruz . " dedi . Kestelli , saldırının kabul edilemez olduğunu ancak Türkiye ' de yaşayan Musevi vatandaşlarımıza yönelik olası provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek , " İTB camiası adına başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm hayatını kaybedenlere Allah ' tan rahmet , yaralananlara acil şifalar diliyoruz . " diye konuştu .

İskenderun ' da yapılan terör saldırısına da değinen Kestelli , " Terör saldırısını da kınıyoruz . İzmir ' den de yine iki şehit verdik . Şehit olan çocuklarımıza rahmet ailelerine ise başsağığı ve sabır diliyorum . " dedi .