Hisarcıklıoğlu'ndan 'Türk Diaspora Üyelerine Çağrı İstanbul

-HİSARCIKLIOĞLU'NDAN "TÜRK DİASPORA ÜYELERİNE ÇAĞRI İSTANBUL (A.A) - 01.06.2010 - DÜNYA TÜRK İŞ KONSEYİ VE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB)

 

-HİSARCIKLIOĞLU ' NDAN " TÜRK DİASPORA ÜYELERİNE ÇAĞRI

İSTANBUL ( A . A ) - 01 . 06 . 2010 - Dünya Türk İş Konseyi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu , İsrail ' in Gazze ' ye giden yardım konvoyuna yönelik saldırısına ilişkin yaklaşık 15 bin ' Türk diaspora üyesi iş adamı ve girişimciye ' elektronik mektup gönderdi .

Hisarcıklıoğlu ' nun , ABD ' den Vietnam ' a , Arjantin ' den Avustralya ' ya kadar dünyanın dört bir yanından 15 bin Türk diaspora üyesini ' esef verici ' bu olay karşısında sessiz kalmamaya davet ettiği belirtildi .

Dünya Türk İş Konseyinin çağrısında diaspora üyelerinin , bulundukları ülkedeki medya ve sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütleri nezdinde şu talepleri dile getirmeye davet edildiği kaydedildi :

' İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunanlar bir an evvel serbest bırakılmalı ve derhal ülkelerine geri gönderilmeli . Gemilerle taşınan yardımlar , Gazze ' ye ulaştırılmalı . Gemiler serbest bırakılmalı ve İsrail ' den ayrılmalarına izin verilmeli . Uluslararası toplumun dolaylı desteği ile sürdürülen Gazze izolasyonu ve ambargosu sona erdirilmeli . İsrail , baskın konusunda bağımsız bir uluslararası araştırma komisyonunun kurulmasını kabul etmeli . '

Hisarcıklıoğlu ' nun elektronik mektubunda , sayılan taleplerin gündemde kalması için izlenebilecek bazı yöntemlerin sıralandığı , siyasi kimliği ve görevleri olan diaspora üyelerinin konuyu parlamento ve komisyonların gündemine taşımaya çağrıldığı bildirildi .

01 . 06 . 2010 16 : 13 : 00