Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Savaş İsrail saldırısını kınadı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İskenderun'da 6 askerin şehit edilmesi ile İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemil

  Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Ali İbrahim Savaş , İskenderun ' da 6 askerin şehit edilmesi ile İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırısını kınadı .

Yazılı bir açıklama yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Ali İbrahim Savaş , " Gazze halkına insani yardım taşımakta olan ve aralarında çok sayıda ülkeden yaşlı , kadın ve çocukların bulunduğu yardım gemilerine İsrail savunma kuvvetlerinin vahşice saldırması , insan hayatının ve barışçı girişimlerin bir kez daha nasıl hiçe sayıldığını , İsrail ' in Ortadoğu ' da yıllardır süren bu kanlı savaşı bitirmek niyeti taşımadığını tüm dünyaya bir kez daha açıkça göstermiştir . İsrail ' in uluslararası hukuku açıkça ihlâl ettiği bu müessif olayı ve insanlık dışı tüm uygulamalarını , ayrıca , aynı gün terör örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ' na bağlı İskenderun Şehit Er İlboğa Kışlası ' na yapmış olduğu haince saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz . " dedi .