Badminton 13 Yaş altı Balkan Şampiyonası Mersin'de başladı

Mersin'de Badminton 13 Yaş Altı Balkan Şampiyonası başladı. Badminton Federasyonu, Yenişehir Kaymakamlığı ve Yıldırımhan Eğitim Kurumları'nın ortaklaş

  Mersin ' de Badminton 13 Yaş Altı Balkan Şampiyonası başladı . Badminton Federasyonu , Yenişehir Kaymakamlığı ve Yıldırımhan Eğitim Kurumları ' nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonaya Türkiye ' nin yanısıra Yunanistan , Sırbistan , Moldova , Bulgaristan ve Romanya ' dan gelen toplam 100 sporcu katılıyor .

3 Haziran ' a kadar sürecek şampiyonanın Seyfi Alanya Spor salonundaki açılış töreninde konuşan Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik , yabancı ülkeden gelen sporcuları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şampiyonada emeği geçenlere teşekkür etti .

Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ise sporun evrensel dilinin farklı ülkelerden aynı yaş grubundaki gençleri bir araya getirdiğini söyledi . Uluslararası kaynaşma ortamının sağlanmasından duyduğu memnuniyeti diye getiren Kartal , Badminton tarihinde ilk kez bir eğitim kurumunun uluslararası spor müsabakalarına destek sağladığına dikkati çekti . Desteğin diğer kurumlara da örnek olmasını isteyen Kartal Yıldırımhan Eğitim Kurumlarına teşekkür etti .

Aktif ve eğlenceli bir spor dalı olarak kendini gösteren badmintonu geliştirmek için ilçede bir dizi çalışma yaptıklarını anlatan Kartal , ' ' Badmintonu halk sporu haline getirip , 7 ' den 70 ' e herkesin badminton kortlarında yer aldığını görmek en büyük hayalimiz . Bunun için federasyonun ve kurumların desteğiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz . " şeklinde konuştu .

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özbek ise federasyon olarak 5 yıl içinde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti . 2009 ' daki Balkan şampiyonalarında 100 madalyanın 70 ' ini kendilerinin aldığına anlatan Özbek , 2012 olimpiyatlarına Türkiye olarak sporcu göndereceklerine olan inançlarının tam olduğunu kaydetti .

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç ise eğitimin yanında sosyal faaliyetlerinde ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını söyledi . Bu nedenle şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Tunç , ' ' Mersin ' in sesini daha iyi yerlere duyurabilmek en büyük hayalimiz . " ifadesini kullandı .