AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri, İsrail'i kınadı

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi meclisi, İsrail'i kınadı. AK Parti ve CHP grubu adına ortak hazırlanan kınama yazısını Şahinbey CHP Meclis Üyesi

  Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi meclisi , İsrail ' i kınadı . AK Parti ve CHP grubu adına ortak hazırlanan kınama yazısını Şahinbey CHP Meclis Üyesi Nihat Bencan okudu .

İsrail ' in her alanda yargılanmasını isteyen meclis , Gazze ' ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi ile diğer beş gemilik filonun İsrail askerlerinin insanlık dışı saldırısına muhatap kaldığına dikkat çekti . Ortak açıklamada şöyle denildi : " Mavi Marmara gemisinde sivillere açılan ateş sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmiştir . Bizler bu vahşi saldırıyı şiddetle kınamakta ve Ortadoğu ' daki gidişattan derin kaygı duymaktayız . Filistin sorununun çözümü Birleşmiş Milletler kararı doğrultusunda İsrail işgalinin sona ermesi ve askerin geri çekilmesi egemen Filistin devletinin varlığının kabul edilmesinden geçmektedir . Bu açıdan , Gazze ' ye uygulanan ambargo hemen kaldırılmalı ve insani yardımın en geniş ölçülerde hemen ulaştırılması uluslararası düzeyde güvence altına alınmalıdır . Bu bağlamda mevcut yardımların Gazze ' ye ulaşması derhal sağlanmalıdır . "