Ak Parti'li Turan Topgül'ün Annesinden Cami Yardımı

Sivas'ta AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül'ün Annesi Gülbeyaz Topgül'ün katkıları ile Sivas Belediyesi tarafından yapılacak Camii'nin temeli atıldı.

Ak Parti'li Turan Topgül'ün Annesinden Cami Yardımı
  Paşa Fabrikası Piknik alanında yapılacak olan ve 500 kişilik kapasiteli camii , 150 Bin TL ' ye mal olacak ve yapım masrafı Topgül ailesi tarafından karşılanacak .
Sivas Valisi Ali Kolat , Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp , Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan , il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreninde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül , sesi titreyerek yaptığı konuşmasında babasının geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını yitirdiğini ve Ahmet Topgül adına Galericiler Sitesi ' ne camii yaptırdıklarını söyledi .
Annesi Gülbeyaz Topgül ' ün kendisine ben öldüğümde benim adıma da bir camii yaptırın dediğini ifade eden Topgül , annesine yaşarken bunu yaptıracağına dair söz verdiğini ifade etti .
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de belediyenin şirketi olan Özbelsan aracılığıyla cami inşaatının en kısa sürede bitirileceğini söyledi . Ürgüp ayrıca , cami yanına spor yapmak için buraya gelenlerin kullanacağı banyoları yapma sözü de verdi .
Vali Ali Kolat ise Paşabahçe ' ye ilk geldiğinde gözlerinin cami aradığını , ama göremediğini belirterek , " Cami yapımı son derece yerinde bir karar olmuş . Hayır , sahiplerine teşekkür ediyorum . " dedi .
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi . İl Müftüsü Yusuf Şahin tarafından okunan dualarda , İskenderun ' daki terör saldırısında şehit düşen askerler ve yardım gemilerine İsrail ' in saldırısında hayatını kaybedenler için de dua edildi .
Daha sonra Vali Kolat , Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve hayır sahibi Gülbeyaz Topgül ' ün oğlu Turan Topgül tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi . Temel atma töreni , kesilen kurbanın ardından sona erdi .