Yamanlar, geleceğin entellektüellerine 62 altın dağıttı

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyadı (SEPTO) muhteşem bir törenle sona erdi

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyadı (SEPTO) muhteşem bir törenle sona erdi. Karşıyaka Yamanlar Koleji Spor Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde Rekreasyon, Pandomim, Oyuncak Tasarımı, Kaligrafi, Enstrüman ve Dramatizasyon dallarında dereceye girenlere 35 cumhuriyet, 17 yarım, 10 çeyrek olmak üzere toplam 62 altın dağıtıldı. Ayrıca dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere dizüsttü bilgisayar, kol saati ve parfüm hediye edildi. Onlarca sponsorun desteklediği organizasyonda adeta öğrencilere hediye yağmuruna tutuldu.

SEPTO'ya bu sene 63 ilden 200 okul, bin 658 öğrenci katıldı. Bu okullardan 750 proje görücüye çıkarken ilk turda 382 proje elendi. Geriye kalan 368 proje ise sergilenmeye değer bulundu. Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinden 20'yi aşkın jüri üyesinin yaptığı değerlendirme sonucunda yarışmanın birincileri, Denizli, Sakarya, Manisa, Ankara, Samsun ve İzmir'den çıktı.

Yarışmanın finaline, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ve binlerce öğrenci, öğretmen ile yakınları katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Türkiye'nin kazandığı 359 madalyanın 147'sini getiren Yamanlar Koleji'nin bilim alanında ülkemizi dünyada büyük bir başarıyla temsil etme sorumluluğunu da yerine getirdiğini vurguladı. Bilimde kendini dünyaya kanıtlamış ama sanat alanındaki çalışmalardan hiçbir zaman geri kalmamış bir kurum olduklarını vurgulayan Genel Müdür Kasap; "Güzel gören, güzel düşünür, hayatından lezzet alır ilkesinden yola çıkarak yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olan Yamanlar Eğitim Kurumları, sanatsal çalışmalara her türlü destek vermeyi bundan sonrada devam edecektir." dedi.

İzmir Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy da, Yamanlar Eğitim Kurumları'nın ülke genelinde bir başarıya daha imzasını attığını belirterek; "Son 20 yıldır bilim ve teknolojide dünyamızın hızlı bir gelişme içinde olduğunu görmekteyiz. Bilim ve teknoloji yarışında kendisini geliştiremeyen, bilgisini tazelemeyen, ister kurum, ister devletler olsun. Diğerlerine bağımlı olarak kalacaktır. İşte Yamanlar da bugün bu bilgi ve teknolojinin belirli bir boyutunda yer almak için ülkemiz genelinde gerçekleştirmiş olduğu, bir olimpiyat projesini hayata geçirmiş durumdadır. Ülekimizinde benzer projeleri biraz daha büyük çapta gerçekleştirdiği taktirde bazı ülkelere bağımlı olmaktan çıkacağımız muhakkaktır. Zamanımızda güç bilgi ile halledilmektedir. Bilginiz, projeniz varsa güçlüsünüz. Aksi taktirde bilgisi olan ülkelere bağımlı hale gelirsiniz. Böylesine anlamlı bir projeyi hayatı geçiren Yamanlar' teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

21. yüzyılda ilerlemiş toplumların tarihlerinin incelendiğinde, çocuklarına gereken değer ve önemi vermiş olduklarının gözlendiğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye ise, "Unutmamak gerekir, ülkelerde icat yapan bilimadamları da geçmişte çocuktu. Birgün insanlığın mutluluğununda mimarları bu çocuklar olabilir. Bu sebeple çocuklarına gereken önemi ve değeri vermeyen milletlerin yarınları güvenli değildir. En kıymetli çocuklarımızı iyiliğe güzelliğe, doğruluğa yönlendirmek ve onları uygarlık yolunda bilimin ve teknolojinin en iyi biçimde yararlandırmak en kutsal görevimizdir. Yamanlar'ın sanat alanındaki bu yarışması, ülkemizin meslek edinme alanında ciddi katkı sağlayacaktır. Şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden Yamanlar Koleji geçen hafta 124 TÜBİTAK ödülünden 38 tanesini kazanarak bizleri gururlandırmıştır. Bugün de sanat alanında bu imkanı ülkemiz çocuklarına tanıdığından dolayı teşekkür ederim." dedi.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Kordinatörlüğünü Ufuk Alkan ile Organizasyon Sorumluluğunu Murat Selen'in yaptığı yarışma muhteşem ödül töreniyle sona erdi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ

Rekreasyon

Servergazi İlköğretim Okulu - Denizli

Proje: Değiştirilen Gen mi? Sen mi?

Öğrenciler: Mustafa Sefa Tural, Aylin Yılmaz

Pandomim

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi

Oyun: Neşeli ile Somurtkan Uzayda

Öğrenciler: Sümeyye Karakaya, Zeynep Özbudak

Kaligrafi

Manisa Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu

Proje: Sanat

Öğrenci: Seyfettin Peynirci

Dramatizasyon

Ankara Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu

Oyun: Kırmızı Burun

Öğrenciler: Sılanur Şahin, Kübra Adil, Büşra Civelek,

Esma Demiryürek, Ömer Altındöven, Yağmur Nur Elibol, Nurefşan Esen

Oyuncak Tasarımı

Samsun Delta İlköğretim Okulu

Proje: Kağnıcak

Öğrenciler: M. Ecrin Der, Furkan Demirel

Enstrüman

Yiğit Atay-Çakabey Koleji -Piano-İzmir