Ölüm, iş yeri sahibini uykuda yakaladı

Arnavutköy'de hafriyat yüklü kamyonun inşaat malzemesi satan bir deponun üzerine devrilmesi sonucu enkaz altında kalan iş yeri sahibi hayatını kaybett

Arnavutköy'de hafriyat yüklü kamyonun inşaat malzemesi satan bir deponun üzerine devrilmesi sonucu enkaz altında kalan iş yeri sahibi hayatını kaybetti. Kurtarma ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu iş yeri sahibinin cesedi enkaz altından çıkarılırken olay yerine gelen yakınları ise sinir krizi geçirdi. Olay meydana geldiği sırada iş yeri sahibinin uyuduğu öğrenildi.

Olay, sabah saat 07.00 sıralarında Taşoluk Beldesi'ne bağlı Terkoz Caddesi üzerinde meydana geldi. M.D. isimli şahısın kullandığı 34 LVN 10 plakalı hafriyat yüklü kamyon sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu inşaat malzemelerinin satıldığı bir deponun üzerine devrildi. Kamyondaki hafriyat bir bölümü yıkılan deponun içine girerek depo içinde uyuyan 67 yaşındaki Mustafa Dülger isimli iş yeri sahibinin ölümüne neden oldu. Kazanın hemen ardından olayı gören vatandaşlar polise ve itfaiyeye haber verdi. Kısa süre içinde olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri hemen kurtarma çalışmalarına başladı. Çalışmalar başladığında hiç kimse göçük altında kalan olup olmadığı konusunda kesin bilgiye sahip değildi. Bu nedenle çalışmalar kontrollü bir şekilde devem etti. Olay yerine gelen iş yeri sahibinin yakınları bir süre kurtarma çalışmalarını izlerken yakınlarının göçük altında kalmamış olması için dua etti. Ancak itfaiye erlerinin kazma ve küreklerle göçükte yaptığı çalışmalar sonucu saat 09.30 sıralarında acı haber geldi. İtfaiye erlerinin Dülger'in cesedine ulaşmasının hemen ardından sağlık ekipleri Dülger'e ilk müdahaleyi yaptı; ancak yapılan müdahale sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ceset morga kaldırıldı.

Depoda hafta içi günlerde bir bekçinin görev yaptığı ancak bekçi izinli olduğu için iş yeri sahibi Dülger'in depoda olduğu öğrenildi. Çalışmalar devam ettiği sırada iş yeri sahibine ait eşyalar göçük altında çıkartıldı. Eşyalar arasında iş yeri sahibinin telefonu da bulundu. Kamyon sürücüsü gözaltına alınarak karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.