Eğitimciler Birliği Sendikası kadın üyeleri Anneler Günü'nde buluştu

Eğitimciler Birliği Sendikası bayan üyeleri, Anneler Günü'nde biraraya geldi. 300'e yakın bayan üyenin katılımıyla gerçekleşen program öncesinde Kadın

Eğitimciler Birliği Sendikası bayan üyeleri, Anneler Günü'nde biraraya geldi. 300'e yakın bayan üyenin katılımıyla gerçekleşen program öncesinde Kadınlar Komisyonu üyeleri, programa katılan bayan üyelere karanfil dağıttı.

Kadınlar Komisyonu Başkanı Rukiye Dal, konuşmasında, "Türkiye'de ve dünyada, kadınların özellikle anne olmuş kadınların bazen tarlada ırgat, bazen fabrikada işçi, mağazada tezgâhtar, bazen okullarda bin binbeşyüz kişiye anne, bazen yavrusunu kınalı kuzusunu yitirmiş ciğeri yanmış bir mahzun olduğunu vurgulayarak, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın olması gerkir." şeklinde konuştu.

Eğitimciler Birliği Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Zekeriya Efiloğlu da bugün Gaziantep'te üyelerin yüzde 35'ini bayan üyelerin oluşturduğunu ifade etti. Efiloğlu, şöyle dedi:

"Bu bize gurur vermektedir. Ancak bu oran eşit olana kadar bayan eğitim çalışanlarını sendika kazandırmalıyız. Özellikle eşlerden birisi sendika üyesi olmayan arkadaşları sendikaya kazandırmalıyız. Yeni sendika binasında Kadınlar Komisyonu için bir odanın ayrılmış olası bayan üyelere verdiğimiz önemin de bir göstergesidir. Kadınlarla erkeklerin asla eşit olamayacağını, çünkü ayaklarının altında cennet olduğunun müjdesi verilen varlığın elbette erkeklerden farklı bir misyonunun olduğu açıktır. Bütün annelerin Anneler Günü'nü kutlarım."