Yumruğunu sıraya vurdu parmak gitti

Meclis Genel Kurulu'nda görüşmelerin son günü tansiyon tepe noktasına ulaştı. CHP'li Engin Altay, Başbakan'ın mal varlığı konusunu yeniden gündeme getirince AKP'li İzol sinir krizi geçirdi. Elini sıraya vuran İzol'un serçe parmağı kırılarak alçıya alındı



Meclis Genel Kurulu'nda görüşmelerin son günü tansiyon tepe noktasına ulaştı. CHP'li Engin Altay, Başbakan'ın mal varlığı konusunu yeniden gündeme getirince AKP'li İzol sinir krizi geçirdi. Elini sıraya vuran İzol'un serçe parmağı kırılarak alçıya alındı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın malvarlığıyla ilgili önceki gün yaşanan gerginlik dün de sürdü.  Genel Kurul anayasa paketinin 2. tur görüşmeleri tamamlanınca kadar çalışmalarını sürdürecek. Milletvekilleri pakete son noktayı koyduktan sonra da fiilen 11 gün tatile çıkarak, dinlenecek.
Görüşmelerde teklifin ekonomik ve sosyal konseyi Anayasal kurum haline getiren 24. maddesi 71'e karşı 336 oyla kabul edildi. Maddenin görüşmeleri gergin geçti. CHP'li Engin Altay, önceki akşam Genel Kurul'da sert tartışmalara neden olan Başbakan Erdoğan'ın mal varlığı ile ilgili iddiaları yeniden gündeme getirdi.



ONUR GERİLİMİ
Altay, krallar, kraliçeler, prensesler, sultanlar düşülünce Başbakan Erdoğan'ın 1 milyon 800 bin dolar gelirle 8 ya da 9. en zengin Başbakan olduğunu söyledi. Altay, 'Burada benim onurumu sorgulayanlarda birazcık onur varsa, bu önergeye 'evet' dersiniz. Onurlu olmanın yolu millete hesap vermekten geçer' dedi.
Bu sözler üzerine AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, söz alarak kürsüye geldi. Bu sırada AKP'li Zülfikar İzol ayağa kalkarak, 'Bana onursuz diyene ben bin defa onursuz derim. Sen kime hırsız diyorsun' diye bağırarak yürümeye başladı. . Sinir krizi geçirerek sıraları tekmeleyip, yumruklayan İzol, 'Yeter artık her gün üzerimize geliyorsunuz. İftiralarınızı artık kaldıramıyorum' diye bağırmayı sürdürdü. Araya giren milletvekilleri İzol'ü iktidar kulisine çıkardı.


BAŞBAKAN'IN ELİNİ ÖPMEK İSTEDİ 
Bakanlardan Zafer Çağlayan ile Mehdi Eker'in de bulunduğu bir grup AKP'li İzol'u kuliste de sakinleştirilemedi. İzol, yanına gelip yanağını okşayarak 'Sakin ol' diyen Başbakan Erdoğan'ı da neredeyse tanımadı. İzol, getirilen suyu da eli ile iterek yere döktü. Oyunu kullanan İzol, kuliste Başbakan Erdoğan ile oturdu. İzol, Erdoğan'ın elini öpmeye yeltenirken, Erdoğan buna izin vermedi. Polikliniğe götürülen İzol'un sağ elinin serçe parmağının kırıldığı anlaşıldı. İzol, elinin alçıya alınmasının ardından 25. madde görüşmelerine katılarak oy kullandı. İzol, geçmiş olsuna gelen AKP'li vekillerin muhalefeti kastederek, 'Bunlar için değer miydi?' sözlerine 'Değer efendim değer. Böyle laflar söylenirse tepkimi veririm' dedi.

BAŞBAKANLIK'TAN TRİBÜNDE KÜFÜRE HAYIR
MECLİS Genel Kurulu'nda gergin geçen ve zaman zaman küfüre varan tartışmalar yaşanırken Başbakanlık 'futbol karşılaşmalarında çirkin tezahürata' el attı.
Futbol Federasyonu Başkanlığı'na resmi bir yazı göndererek, bu konuda ortaklaşa adım atılmasını isteyen Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Mehmet Yılmaz Küçük, 'Küfüre Hayır' kampanyası için işbirliği önerdi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: '... Etik spor kültürünü topluma benimseterek futbolun kalitesini yükseltmek, kadın ve çocukların da maçlara rahatça girebilmelerini ve müsabakaların sağlıklı ve rahat bir ortamda yapılabilmesini sağlamaya yönelik mesaj verirken bunun bir insan hakkı olduğuna vurgu yapmak böylece farkındalık yaratmak istiyoruz. 'Küfür Etmeyerek Haklarınızı Koruyun' sloganının afişe yazdırılarak, futbolcularımızın sahaya bu afişlerle çıkmalarının sağlanması ve spikerlerin de bu konuda  açıklamalarda bulunmalarının küfürün önlenmesinde faydalı olacağını düşünüyoruz...'
Olumlu karşılık veren Futbol Federasyonu da, bu hafta sonundan itibaren yapılacak futbol maçlarında takımların, 'Küfür Etmeyerek Haklarınızı Koruyun' yazılı pankartlarla sahaya çıkmalarına karar verdi.

TASLAK BEKLEMEDE

Tribün terörüne önlem olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak, Başbakanlık'ta bekleme aşamasında. Futbol kulüplerinden taraftar gruplarına kadar tüm spor camiasına yakından ilgilendiren ve 'sporda şiddet' konusunda ağır yaptırımlar öngören taslak, gerekli incelemenin ve düzenlemelerin ardından Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Sonra TBMM'ye sevk edilecek.

HAVLAMA ORADAN SEN HAVLAMA
Anayasa görüşmelerinin en gergin anlarından biri önceki gece yaşandı. TBMM Genel Kurulu'nda kavga da vardı, küfür de vardı, güldüren diyaloglar da. İşte tutanaklara yansıyan ilginç diyaloglardan bazıları:

OSMAN ÖZÇELİK (DTP) - Sayın Başkan, soyadım yanlış okundu, lütfen düzeltilsin.

BAŞKAN - 'Doğru okudum' diyor ama tekrar zabıtlara geçti efendim.

OSMAN ÖZÇELİK - 'Öztürk' olarak okundu, hadi 'Özkürt' olsa bir şey değil de.

BAŞKAN - Zabıtlara geçti efendim.

MEVLÜT ASLANOĞLU (CHP) - Dünyanın neresinde hangi ülkede başbakanlık yapan, hangi ülkede cumhurbaşkanlığı yapan, hangi ülkede kurtuluş savaşı mücadelesi veren bir insanın arkasından bir kişi konuşur? ...

MUSTAFA HAMARAT (AKP) - Size yakışıyor mu?

MEVLÜT ASLANOĞLU - Ben bir Malatya Milletvekiliyim, benim hemşerim.

MUHYETTİN AKSAK (AKP) - Sen kendi...

BİLGİN PAÇARIZ (CHP) - Havlama oradan, havlama! Yüreğin varsa orada konuş!

MUSTAFA ELİTAŞ (AKP) - Ne biçim konuşuyorsun?

ALİ RIZA ALABOYUN (AKP) - 'Havlama' diye hitap ediyor bu tarafa, Sayın Başkan.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkanım, duydunuz mu?

BAŞKAN - Duyamadım efendim.

MUSTAFA ELİTAŞ- Bizim Grubumuza karşı 'Havlama' diye hitap ediyor. Grup başkan vekillerini göreve davet ediyoruz, sizi göreve davet ediyorum.

LÜTFİ ÇIRAKOĞLU (AKP) - Kayıtlara geçsin 'Havlama' diye hitap ediyor, bu kadar terbiyesizlik olmaz!

ALİ RIZA ALABOYUN- Ne demek 'Havlama' demek ya!   

Volkan YANARDAĞ/ANKARA - Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA- Dilek GEDİK / ANKARA

 

 


Akşam