Uzman çavuşun acısı annesinin yüreğini yaktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Adana'nın Kozan ilçesinden Uzman Çavuş Meti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Adana'nın Kozan ilçesinden Uzman Çavuş Metin Can'ın evine ateş düştü. Olayı duyan anne Seçil Can, oğlunun ölüm haberi ile yıkıldı. Baygınlık geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti.

Bir hafta önce izin için geldiği memleketinden görev yerine dönen ve çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Metin Can'ın (23) Türkeli Mahallesi, Özbekistan Sokak'ta yaşayan ailesine acı haberi, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ile Kozan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Kaymak bildirdi.

İkbal (30), İlkay (22) ve Mete (11) adında 3 kardeşi olan şehit uzman çavuşun annesi Seçil Can, çocukları ve yakınlarıyla birlikte gözyaşlarına boğuldu. Arıcılık yapan baba Güngör Metin'in Kahramanmaraş'ta olduğu ve telefonla haberin bildirildiği öğrenildi.

Şehit haberinin ardından, Kozan Belediyesi yarın gerçekleştireceği Anneler Günü, Bahar ve Turizm Şenliği'ni iptal ettiğini duyurdu.