Sarıgöl Polisi Motosiklet Kazalarına Karşı Uyardı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde emniyet ekipleri dağıttıkları bildirilerle motosiklet kazalarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğü'nün hazırlattığı bildiride, yaş gruplarına göre ilçede meydana gelen motosiklet kazalarına gösteren istatistik bilgilere yer verildiğini belirten İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Şimşek, "İlçemizde yıl içersinde sorumluluk bölgemizde meydana gelen kazaların yüzde 30-40'ını motosiklet sürücüleri oluşturmaktadır. Bu orandaki kazaların çoğunluğunu da yaşları 16-26 yaşları arasındaki gençlerimiz yapmaktadır. Lütfen, ailelere sesleniyorum yaşı 18'in altında olan, ehliyeti olmayan çocuklarınıza
motosikletinizi kullandırmayın. Çocuklarınızın isteklerini yaparak motosiklet verip kaza yaptıktan sonra ömür boyu vicdan azabıyla yaşayacaksınız. Aileler şunu iyi bilsinler ve unutmasınlar 'Trafik polisi yakalarsa ceza yazar ama ya Azrail yakalarsa...' düşünün yaz aylarında acılar içinde geçirmeyin. Bu çocuklar sizlerin olduğu kadar hepimizindir. Yaz aylarında küçük yaştaki çocuklara ve ehliyeti olmayan gençlere motosikletinizi vermeyin" dedi.
Bin adet bildirinin trafik polisleri tarafından vatandaşlara dağıtıldığını belirten Şimşek, bildiride trafik kazalarını en aza indirmek için gerekli olan 5 kuralın da yazılarak uyulması gerektiğini ifade etti. Sarıgöllü vatandaşlar da, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün motosiklet sürücüleri için başlattığı uyarı niteliğindeki bildiri dağıtımının olumlu olduğunu söyledi.