Karabük Üniversitesi dünya üniversiteleri arasına girdi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi'nin dünya genelindeki on binlerce üniversite arasında 4 bin 177'inci sırada yer aldığını, Türkiye'de 150 üniversite arasında ise 62. sıraya yerleştiğini belirterek, bu sıralamada yeni kurulan üniversitelerden sadece Karabük Üniversitesi'nin yer aldığını söyledi.

Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Karabük Üniversitesi bu hedefine adım adım ilerlerken, www.vebomatrics.info sitesinde yayınlanan araştırmaya göre dünya üniversiteleri arasında girmeyi başardı. 8 bin üniversite baz alınarak yapılan araştırmada, tanınma, yapılan çalışmalar, web'de ziyaret edilme ve diğer kriterlere göre 8 bin üniversite arasında 4 bin 177'inci oldu. Türkiye'de ise aynı kriterlerle 62. sıraya yerleşen Karabük Üniversitesi'nin bu başarısıyla ilgili olarak açıklama yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Biz başta dünyanın parlayan üniversitelerinden biri olacağımızı söyledik. Bu hedefe adım adım ilerliyoruz. Henüz iki yaşında olmamıza rağmen 8 bin dünya üniversitesi arasında 4 bin 177'inci olmamız bizim için gurur verici bir gelişme" dedi.

"TIP FAKÜLTESİNİ DEVREYE SOKMALIYIZ"
Tıp Fakültesi'ne en azından bir bina, yer gösterilirse ve bu yıl 20-30 öğrenci alınırsa bunun çok önemli bir adım olacağını belirten Uysal, "Topyekün Karabük olarak bu konuda çalışma yapmalıyız. Öğrenciler başka bir üniversite bünyesinde eğitim ve öğretim görebilir, ama biz yerimizi, binamızı yani adres belirler bu yılda öğrenci alırsak, ödenek alma imkanı doğar. Tıp Fakültesi'ni devreye soktuğumuzda ödenek miktarımızda artacak. Şu anda biz tek bir kaynaktan ödenek alıyoruz. Eğitim öğretim kaynağından. Spor ve sağlıkla ilgili ödenek alamıyoruz. Beden eğitimi Yüksek Okulu ve sağlıkla ilgili kollarımızı faaliyete geçirebilirsek üç ana kaynaktan üniversitemize ödenek aktarılmış olacak ki bu da üniversitesinin daha da büyümesi anlamına gelir" diye konuştu.

"ESKİPAZAR'A BU YIL YÜKSEK OKUL AÇILACAK"
Eskipazar ilçesine Yüksek Okul kurulması kararının ardından YÖK'e açılabilecek bölümlerle ilgili gerekli bilgilerin sunulduğunu anlatan Karabük Üniversitesi Rektörü Uysal, "Biz inşaat, el sanatları, hemşirelik, bitkisel ve hayvansal üretim, ormancılık, bilgisayar teknolojisi, turizm ve diğer dallar olmak üzere 13 dalda Eskipazar'a açabileceğimiz Meslek Yüksek Okulu bölümleri ile ilgili bilgileri YÖK'e sunduk. Bu eğitim ve öğretim dönemine Eskipazar Meslek Yüksek Okulunu hizmete açacağız" dedi.

Öte yandan üniversite girişinde bulunan Araç çayına bakan tüm yamaçlara ağaç dikiliyor. Balıkesir'den getirilen ağaçlar itina ile yamaçlara dikilirken, diğer yandan da seyir terasları yapılacak. Çalışmaları her gün yakından izleyen Uysal, yapılan ağaçlandırma ile birlikte toplamda bin adet ağaç dikileceğini bildirdi.