Gençler, topluma örnek olsun diye şehir merkezinde kitap okudu

Kocaeli'de bir grup genç, kent merkezindeki Özgürlük Parkı'nda toplanarak kitap okudu. Gençler, okuyan gençlik, düşünen toplum istediklerini söyledi.<

Kocaeli'de bir grup genç, kent merkezindeki Özgürlük Parkı'nda toplanarak kitap okudu. Gençler, okuyan gençlik, düşünen toplum istediklerini söyledi.

Bir grup üniversite öğrencisi, Özgürlük Parkı'nda kitap okudu. Kocaeli halkının pek alışık olmadığı bu durum çevreden geçenleri şaşırttı. Bazı vatandaşlar da kitap okuyan gençlerin arasına katılarak kitap okuma programına eşlik etti. Yanında kitabı olmayıp kitap okumak isteyen vatandaşlara ise kurulan stanttan ödünç kitap verildi. Kitap okuyan gençlere eşlik etmek isteyen aileler de çocuklarıyla birlikte gruba katıldı.

Katılımın daha fazla olmasını isteyen gençler, hep bir ağızdan "Okuyan gençlik, düşünen toplum" diye bağırarak çevreden geçen vatandaşları kitap okumaya davet etti. Kitap okurlarından Yusuf Akın, kitap okumayla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayarak, "Burada sessiz bir çığlık atıyoruz. Umarız Kocaeli halkı da diğer Avrupa halkları gibi yüksek kitap okuma oranına sahip olur. Çünkü ancak okuyan, düşünen bir gençlik ülkemizi güzel beklenen yarınlara ulaştırabilir." ifadelerini kullandı.