Fenerbahçe - Eskişehirspor: 2-0



Alexsandro De Souza'nın 13' attığı golle Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında Fenerbahçe, 24. dakikada Özer'in attığı golle skoru 2-...



Alexsandro De Souza'nın 13' attığı golle Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında Fenerbahçe, 24. dakikada Özer'in attığı golle skoru 2-0 yaptı. İkinci yarıda gol sesi gelmeyince maç bu skorla sona erdi.

ALEX'İN 4 YILLIK HASRETİ BİTTİ
Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig'de Eskişehirspor ile yaptığı maçta frikikten gol atan Brezilyalı futbolu Alex De Souza, Türkiye'de 4 yıl aradan sonra serbest vuruştan gole imza koydu.
Bundan önceki frikik golünü 2005-2006 sezonunda Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray'ı 2-1 yendikleri maçta kaydeden sarı-lacivertli ekibin kaptanı, 4 yılı aşan bir sürenin ardından frikik golüyle buluşarak, uzun süren hasretini bitirdi.
Dört yıl önceki maçta 8 Mart 2006 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakiplerine karşı 85. dakikada attığı frikik golüyle takımına galibiyeti getiren Alex, şampiyonluk mücadelesi veren sarı-lacivertli ekibin bu akşam Eskişehirspor ile yaptığı mücadelenin 13. dakikasında kaydettiği frikik golüyle, gecede perdeyi açan isim oldu.
Fenerbahçe formasıyla 6. sezonunu geçiren, geride kalan 5 sezondaki gibi bu sezonda da takımının en büyük gol silahı olan Brezilyalı oyuncu, Eskişehirspor maçında attığıyla bu sezonki gol sayısını 11'e yükseltti.

FENERBAHÇE-ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDAN NOTLAR Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Eskişehirspor ile yaptığı 32. hafta maçında, cezası sona eren Bilica ilk 11'de forma giydi.
Sarı kart cezalısı olduğu için geçen hafta Kasımpaşa maçında forma giyemeyen Bilica, bu hafta yeniden formasına kavuştu.
Kasımpaşa maçında Bilica'nın yerine oynayıp, performansı ve attığı golle galibiyette büyük pay sahibi olan Bekir ise Eskişehirspor maçında yedekler arasında yer aldı.
Son maçlarda omuzundaki sakatlığa rağmen oynayan Gökhan Gönül de bugün yine ilk 11'de görev yaptı. Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı olan Vederson ve tedavisi devam eden Uğur, maç kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Ali, Cristian ve kaleci Mert de Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmadı.
-''FENER GOL GOL GOL, ŞAMPİYONLUK GELİYOR''-
Fenerbahçeli taraftarlar, Eskişehirspor maçında stadı doldurarak, geçen hafta liderliğe yükselen takımlarını coşkuyla destekledi.
Ligde geçen hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 yenen Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Bursaspor'un 2 puan yitirmesiyle liderliğe yükselmesinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar, Eskişehirspor maçında şampiyonluk havasına girdi.
Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşma öncesi bir süre hep birlikte ''Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor'' diye tezahürat yaptı.
Karşılaşma öncesi Türk Telekom tribünündeki tüm taraftarlar kartonlarla ''Gol'' yazısını yazarken, ''Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor'' pankartı açtılar.
Bu arada, Ankaragücülü yöneticilerin hafta içinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Telekom ve Maraton üst tribünde ''Gökçek'in oyununu, oyumuzla bozacağız'' yazılı pankartlar açıldı.
-ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU-
Karşılaşma öncesi bugün şehit düşen askerler için saygı duruşu yapıldı.
Saygı duruşu sırasında önce Fenerbahçeli taraftarlar ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' diye bağırırken, daha sonra Eskişehirsporlu taraftarlar aynı şekilde bağırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar bunun üzerine Eskişehirsporlu taraftarları alkışladı.
-KÜÇÜK ŞAMPİYONLAR STATTA TUR ATTI-
Futbol Federasyonu tarafından Coca Cola'nın sponsorluğunda düzenlenen Coca Cola Akademi Ligi'nde Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe 14 Yaş Altı Takımı oyuncuları, maç öncesi kupalarıyla statta tur attılar.
Sarı-lacivertli taraftarlar, 14 yaş altı takımı futbolcularına sevgi gösterisinde bulunarak, tur sırasında takımı alkışladı.
-ESKİŞEHİRSPORLU TARAFTARLAR DA KADIKÖY'DE-
Eskişehirsporlu taraftarlar, takımlarını İstanbul'da yalnız bırakmadı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kendilerine ayrılan tribünü büyük ölçüde dolduran Eskişehirsporlu taraftarlar, takımlarını destekledi.
Bu arada, Mart ayında Gaziantepspor'a attığı gol ''Ülker Ayın Golü'' seçilen Güiza, gole oy verenler arasında yapılan çekilişle belirlenen talihliye, maç öncesi forma imzaladı.
Öte yandan, Fenercell'in kampanyasında büyük ödül olan arabayı kazanan talihliye, Eskişehirspor maçı öncesi Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç teslim etti.





MAÇIN KADROSU
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Andre Dos Santos, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Özer Hurmacı, Alex, Guiza
Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Saffet Nadareviç, El Saka, Volkan Yaman, Koray, Doğa, Alper, Sezer Özürtük, Mehmet Yılmaz, Ümit Karan
Goller: Dk. 13 Alex, Dk. Özer (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 32 Koray (Eskişehirspor) Dk 39 Guiza (Fenerbahçe)
Turkcell Süper Lig'de lider Fenerbahçe ile Eskişehirspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı liderin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Alex, cezaalanı ön tarafında düşürülünce maçın hakemi serbest atış kararı verdi. Atışı kullanan kaptan Alex, meşin yuvarlağı Ivesa'nın sağından ağlarla buluşturdu. 1-0.
21. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Koray'ın sol çaprazdan sert şutu yan ağlarda kaldı.
24. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Selçuk ile duvar pası yapan Özer, sağ çaprazda topla buluştuktan sonra vuruşunu yaptı. Kaleci Ivesa'nın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0.
34. dakikada Özer ile duvar pası yapan Alex'in cezasahası dışından yaptığı sert şutu kaleci Ivesa kornere çeldi.
35. dakikada Ümit Karan kendi alandan topu kaptırınca sağ taraftan cezasahasına giren Özer'in sert şutu kaleci Ivesa'da kaldı.
39. dakikada Fenerbahçe oldukça organize geldi. Özer'in pasında Guiza topuğu ile Alex'i gördü. Brezilyalı futbolcu, sağ tarafta daha müsait durumda olan Mehmet Topuz'u topla buluşturdu. Bu futbolcunun sert şutu Ivesa'nın ellerinde kaldı
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
46. dakikada Alex'in pasında topla buluşan Selçuk Şahin'in cezasahası dışından yaptığı vuruşu kaleci Ivesa, iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.
52. dakikada Alex'in arapasında topla buluşan Özer'in aşırtmak istediği topu Ivesa, son anda uzaklaştırdı.
59. dakikada Bilica'nın cezasahası dışından kullandığı serbest atışta barajı geçen top kaleci Ivesa'nın ellerinde kaldı.
73. dakikada sol taraftan Emre'nin pasında topla buluşan Alex'in vuruşu kaleciyi geçtikten sonra yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
90+2. dakikada Volkan'ın soldan ortasında kaleci Volkan Demirel kontrol etmek istediği topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Sezgin'in vuruşunu savunma son anda çıkardı.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Turkcell Süper Lig'de lider Fenerbahçe, kendi sahasında Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 70'e çıkardı ve liderliğini devam ettirdi.
(CİHAN)

Zaman