Çocuklar bilim adamı olma yolunda

Belçika'daki Lucerna Kolejleri geleneksel hale getirdiği Bilim Fuarı'nı bu yıl da devam ettiriyor. 2 gün sürecek olan çevre, teknoloji ve bilim temalı

Belçika'daki Lucerna Kolejleri geleneksel hale getirdiği Bilim Fuarı'nı bu yıl da devam ettiriyor. 2 gün sürecek olan çevre, teknoloji ve bilim temalı fuar, dün saat 11'de açıldı. 2 gün boyunca devam edecek olan Bilim Fuarı bu akşam Flaman Eğitim Bakanı Pascal Smet'in de katılacağı bir ödül töreniyle son bulacak. Lucerna yetkilileri bu fuar ile öğrencilerini geleceğe hazırlamak ve geleceğin dünyasında gençleri çevre adına daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek amacında olduklarını belirtti.

Bu yıl Bilim Fuarı'nda 60 farklı öğrenci grubu yarışacak. 100'den fazla katılım talebi alındığı ifade edilirken, aldığımız bilgilere göre 60 stanttan 15'inin de Lucerna haricindeki farklı okul öğrencileri tarafından oluşturulduğu belirtildi. Lucerna Kolejleri Genel Müdürü Özkan Çetin, gazetemize yaptığı açıklamada öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte sene başından beri bu fuara hummalı bir şekilde hazırlandıklarını aktarırdı. Bilim Fuarı'na katılacak olan projelerin sanal ortamda online bir şekilde kayıt edildiğini de aktaran Çetin, bu yıl farklı olarak bilim fuarı ile birlikte matematik yarışması da organize ettiklerini açıkladı. Çetin, "Bu yıl Bilim Fuarı'nın yanı sıra bir de matematik yarışması organize ettik. Belçika'nın Flaman bölgesinde bulunan 3 bin okula davetiye yolladık ve 850'nin üzerinde kayıt aldık. Bu kayıtların 800'den fazlasının Belçikalı öğrencilerden oluşması bu yarışmayı daha da güzelleştirdi. İlkokul son sınıflar için organize edilen bu sınavın ilki 24 Nisan'da yapıldı. Bugün de finale kalan yarışmacılar Bilim Fuarı'nda birbirleriyle yarışacaklar. Finalde 441 öğrenci olacak." dedi. Bilim Fuarı'nın ödül töreninde, matematik yarışmasında dereceye girenlerin de ödüllendirileceği açıklandı.

Flaman üniversiteleri ve yüksekokullarıyla birlikte yapılan çalışmalarda, çocukların birbirinden ilginç projeleri yer alıyor. Fuarda, robotlardan güneş panelleriyle aydınlatılmış futbol stadyumlarına, demir pasını engelleyecek formüllere kadar birçok projeyi görebilirsiniz.

Toplam 12 bin Euro'luk ödülün dağıtılacağı Bilim Fuarı'nın herkese açık olduğu aktarıldı.